Mennyibe kerül Önnek a SpinaliS?

Nem mehetünk el a tény mellett, hogy sok vásárlónknak fájó pont a SpinaliS székek ára. Bár rengeteg érvünk van amellett, hogy megéri egészségére áldoznia, és valljuk azt is, hogy a SpinaliS nem drága (hiszen ami megéri az árát, az nem lehet drága), most ezeken kívül egy harmadik szempontból is szeretnénk megközelíteni a kérdést. Tartson velünk!

Mennyibe is kerül egy SpinaliS szék?

Mielőtt összehasonlítanánk a SpinaliS-al való ülőmunka jótékony hatásait és a SpinaliS nélkül végzett munka kockázatait, szeretnénk egy rövid számvetéssel bemutatni, mennyibe is kerül a SpinaliS egészségvédelmi rendszere. A példánkhoz szándékosan legnépszerűbb modellünket választottuk, melynek ára is átlagosnak mondható a SpinaliS székek mezőnyében. A HACKER bruttó ára 275.781 Ft. Bár ez az összeg egy átlagos, passzív ülést biztosító székhez képest elsőre soknak tűnhet, hozzátennénk, hogy a SpinaliS székek között ma már nem ritka a 10 éve hibátlanul működő darab, illetve minden SpinaliS székre élettartam-garancia jár. Ennek megfelelően készítettünk egy táblázatot, amiben nem csak azt láthatja, hogy mennyi a szék ára, de azt is, hogy ez mit jelent Önnek egy 10 évre vetített időskálán.

 

SpinaliS HACKER forgószék

(mindössze 10 éves használatra vetítve)

 

275.781 Ft

   

évente

27.578 Ft

havonta

2.298 Ft

naponta

76 Ft

 

Megér Önnek napi 76 forintot gerince egészsége?

A fenti táblázat számait alapul véve felmerül a kérdés, mennyit is ér meg Önnek gerince, mozgásszervei egészsége? A SpinaliS székei nem csak megelőzik a gerincet érintő problémákat (elsősorban a gerincsérvet), de a már kialakult tüneteket is enyhítik és a kapcsolódó panaszokat is hatékonyan orvosolják. Ilyen problémák lehetnek a derékfájdalmak, a váll- és nyakfájdalmak, de számos más rejtett kockázat is, melyekről korábbi cikkünkben olvashat részletesen.

Ezek után már nem csupán arról beszélünk, hogy mennyibe is került a szék, amin éppen ül, hanem arról is, hogy mennyibe került az egészsége? Mennyit áldozna arra, hogy elkerülje az ülőmunka egész társadalmunkat érintő súlyos egészségügyi kockázatait? Tulajdonképpen a kérdést úgy is feltehetnénk, hogy mennyit fog akkor költeni, ha a hagyományos székben töltött évtizedek tönkreteszik gerincét?

Mennyibe kerül, ha nem a SpinaliS-t választja?

Az alábbi példában egy olyan eset költségeit próbáltuk kiszámítani, mely manapság sajnos egyre általánosabb a hozzánk betérők körében. Számos gerincgyógyásszal, ortopéd orvossal állunk szakmai kapcsolatban, így az ő segítségükkel próbáltuk meg felmérni, mennyibe kerül Önnek, ha a hosszú évek ülőmunkája nyomán előbb enyhébb panaszai, majd gerincsérve alakul ki. A legtöbb esetben a vásárlóink visszajelzéseire is aktívan építettünk. Bár sok tényezőt nehéz, vagy lehetetlen számszerűsíteni, mégis megpróbáltuk összehasonlíthatóvá tenni a kérdés különböző szintjeit azzal az esettel, ha SpinaliS-t választ(ott volna). A kijelölt időintervallum a költségek számításánál egy év. Természetesen Önnek, a cikk olvasójának bármely költség megállapítása során joga van kételkedni annak hitelességében, viszont érdemes lesz kimutatásunk végén pusztán a nagyságrendeket figyelembe vennie, ha nem is ért egyet a pontos (és rend szerint erősen lefelé kerekített) számokkal.

Betegállomány

Gondolt már arra, hogy derékfájással, gerincfájdalmakkal mennyi időt kell betegállományban töltenie? 2014-ben a magyar munkavállalók átlagos javadalmazása bruttó 235.900 Ft volt havonta. Éves szinte ez 2.830.800 Ft-nak megfelelő bevételt jelent. Ha csupán egyetlen hónap betegszabadságot számolunk az egész évre a fenti panaszok miatt, az máris 70.770 forint mínusz (betegállományban fizetése 70%-át kapja csak). Ha nem csak fáj a háta, hanem gerincsérvet diagnosztizálnak Önnél, az legalább 6 hónap (de sokszor még több) betegállományt jelent. Ha csupán két hónap betegállományt feltételezünk ennek az egészségügyi problémának a kapcsán (enyhébb esetben átlagosan csak ennyit maradnak otthon az érintettek), akkor is 141.540 Ft kiesés fogja érni egy évben.

Kezelésre/fájdalomcsillapításra költött gyógyszerek

A betegállományon túl fontos kérdés, hogy a jelentkező fájdalomra vagy a később feltétlenül szükséges kezelés mellé társuló gyógyszerekre mennyit kell majd költenie. Több gyógyszertár átlagárait figyelembe véve, gyógyszerészekkel konzultálva az alábbi tételekkel számolhatunk egy hónapra: Voltaren (fájdalomcsillapító kenőcs, 2.000 forint), Flector (fájdalomcsillapító tabletta, 1.300 forint), Milgamma (tabletta izomfájdalmak enyhítésére, 4.000 forint), Mydeton (izomlazító tabletta, 1.000 forint). E négy, a gerincsérvvel küzdők számára ajánlott gyógyszer együttes ára egy hónapra 8.300 forint. Ha feltételezzük, hogy a betegállomány két hónapos, 16.600 forintnál tartunk, de a gyógyulás 6 hónap is lehet, így már 49.800 forint a költség. Sok esetben e gyógyszerek némelyikét még tovább kell szedni, így 50.000 forint fölé is mehetnek a kiadások.

A kezelések járulékos költségei

Tisztában vagyunk azzal, hogy ha Ön fizeti a társadalombiztosítást, elméletben ingyenesen jogosult a mozgásszervi panaszai kezelésére, ám nem szeretnénk álszentnek tűnni. Pontosan tudjuk, hogy ha valaki magasabb színvonalú ellátást szeretne kapni, vagy gyorsabban szeretne felépülni, akkor némi ráfordítással ezeken is segíthet. Természetesen nem feltételezzük az orvosokról, hogy hálapénzt fogadnának el, ebben a kérdésben azonban inkább gerincfájdalmakkal küzdő vásárlóink tapasztalataira alapoztunk. Ha gerincbántalmakkal kerül be az egészségügy rendszerébe, vásárlóink visszajelzése alapján évente átlagosan hat alkalommal megy orvoshoz konzultációra és 12 alkalommal részesül kezelésben. Szerény becsléssel élve is alkalmanként legalább 10.000 forintot hagy majd orvosánál és legalább 1.000 forintot a kezelést végzőknél. Ez egy év alatt összesen 72.000 forint, erős lefelé kerekítéssel.

A nehezen számszerűsíthető tényezők

A fenti három tételen túl vannak nehezen pénzzé konvertálható elemei is a tartós gerinc- és hátproblémáknak. Az egyik ilyen a fájdalom, illetve a fájdalom által megkeserített napok, hetek, melyeket lehet, hogy már munkában tud tölteni, de hatékonysága, kedve, közérzete még távolról sem a régi. Gondolkodott már azon, hogy hány szabadidős programból, társasági eseményből marad ki, mert a fájdalom megkeseríti életét? Egyikünk sem szeret úgy aludni, ébredni és általában élni, hogy a fájdalom mindennapjainak a része.

Bár magából a gerincsérvből és a hozzá kapcsolódó panaszokból is nehéz felépülni, az esetleges gyógyulás hosszadalmas folyamata után is ott a hosszabb távon jelentkező problémáknak a lehetősége. Minden komoly egészségügyi trauma nyomot hagy az ember testén és a későbbiek során, teljes gyógyulás esetén is korlátozhatja életvitelében. A gerincet érintő panaszok után a páciensek általában már csak korlátozottan végezhetnek sporttevékenységet, nem emelhetnek súlyos tárgyakat és sokkal szigorúbban kell vigyázniuk arra, hogyan fekszenek vagy ülnek.

Egy ilyen, az ülőmunkából következő, hosszan tartó, fájdalmas tünetekkel járó állapotból nem csak testileg, lelkileg is nehéz lehet felépülni. A lelki megpróbáltatás, amit a betegség, és utána a felismerés okoz, hogy az ember teste bizony képes cserbenhagyni tulajdonosát, sokszor jelent nagyobb problémát, mint maga a kezelés és gyógyulás folyamata. "Mennyivel egyszerűbb lett volna megelőzni a bajt..." - hangzik sokszor a mondat a hozzánk betérő érintettektől.

Summa summarum

Vessünk hát számot azzal a sajnos igen gyakori (és egyre többeket érintő) lehetőséggel, hogy az egész életen át, hagyományos székben végzett ülő tevékenységek az Ön egészségét is kikezdik.

 

Az ülőmunka okozta panaszok átlagos "költségei"

(egy éves időtávon)

 

összesen 263.340 Ft

   

betegállomány

141.540 Ft

gyógyszerek

49.800 Ft

kezelések járulékos költségei

72.000 Ft

fájdalmak és időveszteség

nem számszerűsíthető

 

Itt érdemes megállunk egy pillanatra, hiszen a kapott összeg igen nagy szám (bár nyilván nem tartalmaz minden, az életben felbukkanó tételt és enyhe volt a becslésünk is). Világos, hogy a gerincsérv kezelése nem csupán egyetlen éves folyamat, valamint az is nyilvánvaló, hogy a tünetek már korábban felbukkannak és ezek enyhítésére is jelentős összegetek fordítunk. A hagyományos ülés okozta egészségkárosító hatás egy olyan folyamat, melynek költségei évről évre eltérőek lehetnek. Mégis, tegyük most egymás mellé azt a számot, amit (egy év alatt) a gyógyulásra fordít, ha már nagy a baj, és egy másik összeget is: a HACKER szék egy évre vetített költségét.

 

betegség

>

egészség

263.340 Ft (/év) 27.578 Ft (/év)

 

A különbség hatalmas, 235.762 Ft. Felmerül a kérdés: miért költene sokszor annyit arra, hogy betegségéből felépüljön (ha egyáltalán felépülhet belőle teljesen) ahelyett, hogy megelőzze a bajt (vagy hatékonyabban kezelje). Ezen kívül talán bele sem gondolunk abba, hogy az "egészségesnek maradás" és az "egészség visszaszerzése" között hatalmas a lélektani különbség, melyet talán nem is lehet pénzösszegekkel kifejezni. Ha Ön most arra gondol, hogy mi 10 évre vetítettük a SpinaliS szék árát, és nem hisz abban, hogy ez a szék ilyen sokáig hibátlanul fog működni, nézzük meg a teljes árat, összevetve a gerincsérv egyetlen évre vetített kezelési költségeivel:

 

gerincsérv kezelése (egy év)

Hacker szék ára

263.340 Ft 275.781 Ft

 

Láthatja, hogy Önnek szinte pontosan ugyanannyiba kerülne idejében az egészséget választani, és mindvégig elkerülni az ülőmunkából eredő összes panaszt és kockázatot, mint évek múlva a fájdalmas gerincsérvből (szinte) maradéktalanul felgyógyulnia. Nagyjából ugyanannyit kellene fizetnie MA azért, hogy egészséges maradhasson, mint azért, hogy ÉVEK MÚLVA megszabaduljon a kínzó fájdalomtól.

Befektetés a jövőbe

Cikkünkben arra szerettünk volna rávilágítani, hogy a SpinaliS székek befektetést jelentenek a jövőbe és az egészségbe. Eldöntheti, hogy önként fektet be jelentős összeget az egészségébe most, vagy kényszerűen fogja elkölteni ugyanezt a pénzt a jövőben, fájdalmak közepette, rengeteg fontos pillanatot és időt elveszítve életéből. A döntés az Öné!

A SpinaliS székek élettartam-garanciájukkal készen állnak arra, hogy elkísérjék Önt egy fájdalommentesebb, boldogabb életen át.

Keressen bennünket, ha szeretné kipróbálni személyesen is, akár egy hétig, ingyenesen a SpinaliS székeket!