Máté Annamária

gyógytornász, manuálterapeuta

2007 óta dolgozom gyógytornászként. Munkám során a pácienseim többsége valamilyen gerinc probléma miatt érkezik hozzám.

A szakmabeliek azt mondják, két féle ember létezik: akinek fáj a dereka és akinek fájni fog.

Valóban a mai ülő életmód miatt nagyon sok embernél jelentkezik általában ágyéki vagy nyaki gerinc fájdalom, melynek oka a nem megfelelő ülés a munkahelyen, illetve otthon home office során.

Különböző módszerekkel, kezelésekkel lehet csökkenteni, sőt meg is lehet szűntetni a kialakult fájdalmat, de az esetek nagy többségében ilyenkor már rendszeres gyógytorna, edzés, masszázs vagy egyéb fizioterápiás eljárás szükséges a napi 8 órán át tartó rossz testhelyzet kompenzálására.

A SpinaliS rendszerű gerinckímélő székek használatával lehetővé válik, hogy a munkával töltött idő alatt is helyes pozícióban tartsuk a gerincünket anélkül, hogy erre külön odafigyelnénk. Ez automatikusan maga után vonja a gerincet tartó mély izmaink erősödését is, így csökkenthető a fájdalom kialakulásának, kiújulásának esélye. A mély izmok erősítése minden gerinc panasz esetén nélkülözhetetlen része a gyógytornának is.

Fontosnak tartom, hogy folyamatosan képezzem magam, megismerjem az új szakmai irányelveket, módszereket. Ugyan a helyes ülés paraméterei már régóta köztudottak, de megvalósítása a mindennapi élet során bizony nehéz feladat. Ezért örültem nagyon, mikor megismerhettem és kipróbálhattam a SpinaliS széket, mert tökéletes megoldást ad még hosszantartó ülés során is az ideális testtartás eléréséhez.

Máté Annamária
gyógytornász, manuálterapeuta


TOVÁBB...


19
ember próbálja éppen saját otthonában/irodájában SpinaliS székeinket.

Jelentkezz, hogy mielőbb kipróbálhasd te is, ingyenesen!
19 ember próbálja éppen saját otthonában/irodájában SpinaliS székeinket. Kipróbálod te is?