Tömöry Zoltán

Medio Gyógytorna Centrum

Miközben ezeket a sorokat olvasod, hogyan ülsz a székeden? Görnyedt háttal, felhúzott vállakkal, keresztbe tett lábakkal? Vagy éppen a foteledben ülsz félig lecsúszva, ferde gerinccel, egyik oldaladat terhelve?

Mi, a Medio Gyógytorna Centrum gyógytornászai gyakran találkozunk olyan páciensekkel, akikről kiderül, fájdalmaik túlnyomó része a napi 8-10 órás ülésből fakad.

Sokan évek óta küzdenek egy-egy panasszal, fáj a nyakuk, hátuk, derekuk, zsibbad a karjuk vagy a lábuk. Elmondásuk szerint, korábban soha senki nem javasolta nekik, hogy keressenek fel egy gyógytornászt és kérjenek szakmai segítséget.

Nem is tudják, hogy a sok ülés az életüket akár évekkel is megrövidítheti, hiszen nem csupán mozgásszervi, hanem számos egyéb egészségügyi probléma legfőbb okozója is lehet. Ilyen az elhízás, a szív- és érrendszeri problémák, trombózis, cukorbetegség. Rossz hatással van az erek, a hasüregi szervek, az emésztés, de legfőképpen a gerinc egészségére nézve. A gerinc mozgékonysága csökkenhet, tartó- és mozgatóizmai túlterheltekké válhatnak és így nem tudnak kellően ellazulni. Emiatt a többi izomhoz képest aránytalanul gyengébbek lehetnek.

A keresztcsont és a farokcsont ülés közben folyamatos nyomás alatt van, továbbá passzívan terhelődik a combnyak is. Az onnan eredő izmok és az alatta futó idegek, vér- és nyirokerek is merevek, amelyek a nyomódás miatt nem tudják ellátni a feladataikat.

A hosszú ideig tartó merev tartás miatt megfeszülnek a nyak és a váll izmai is. A gerinc görbületeinek egyensúlya is felbomlik, és a sok és helytelen terhelés miatt porckorong-elváltozások jöhetnek létre. Súlyosabb esetben gerincsérv is kialakulhat, a nyaki izmok feszülése pedig fejfájást okozhat.

Hét kolléganőnk tudása rendkívül széleskörű, így minden páciensünknek egyénre szabott terápiás tervet tudunk készíteni. Ennek része az ergonómiai tanácsadás, a helyes tartás megtanítása, a fájdalomcsillapítás lágyrészterápiával, trigger pont kezeléssel, majd miután megszűnt a fájdalom, gyógytornával a legtöbb esetben visszaállítható a csigolyák, kisízületek, porckorongok egészsége és az izomzat egyensúlya.

Azonban a Medio gyógytornászai nem mindenhatóak. Hiába hatékonyak a kezelések és érzi magát egyre jobban a páciens, ha továbbra is napja nagy részét ülve tölti, kocsiban vagy az irodában a számítógép előtt.

Mi az a plusz, ami biztosítja ez idő alatt is a gerinc védelmét, a helyes ülő pozíció fenntartását? Mit tehetsz még önmagadért?

Mikor kipróbáltuk a SpináliS székeket, örömmel nyugtáztuk, hogy kaptunk egy otthoni/munkahelyi támogatót!

A SpináliS szék lehetővé teszi, hogy munkaidőben is tudj foglalkozni a csigolyák melletti mély kisizmok erősítésével, melyek az egyik legfontosabb alapkövei a gerinc egészségének.

Azt gondolnánk, egy rossz széktől csak a derekunk fájhat, azonban van olyan betegünk, akinek nyak vagy éppen csípő fájdalmak miatt javasoltuk a szék használatát. A folyamatos kezelés és az ergonómikus szék együttese, hónapok óta segíti betegeinket, hogy tünetmentesek legyenek a hétköznapok.

Mielőtt azt gondolnák, hogy a “sok ülés” = “irodában, számítógép előtt dolgozó ember”, el kell, hogy mondjuk, a Medio páciensei között van fogorvos, ortopéd műszerész, jogász, akik mind letették már a voksukat a SpináliS szék mellett.

Gyógytorna + Spinális szék = egészséges gerinc és fájdalommentes élet!

Tömöry Zoltán
Medio Gyógytorna Centrum


TOVÁBB...


19
ember próbálja éppen saját otthonában/irodájában SpinaliS székeinket.

Jelentkezz, hogy mielőbb kipróbálhasd te is, ingyenesen!
19 ember próbálja éppen saját otthonában/irodájában SpinaliS székeinket. Kipróbálod te is?