Oszd meg másokkal is:


A boldog dolgozók produktívabbak

Rengeteg pénzt ölsz abba, hogy a dolgozóid a maximumot nyújtsák? Vagyonokat szórsz el csapatépítőkre meg irodai csocsóra, de egyiket sem érzed tartós megoldásnak? Tény, hogy a boldog dolgozók jobban és többet dolgoznak, de hogyan lehet őket tartósan boldoggá tenni?Nemrégiben a Hirosimai Egyetem kutatói végeztek átfogó, biometriai adatokat hosszabb periódusban rögzítő kutatásokat, hogy igazolják: a boldog munkavállalók valóban produktívabban dolgoznak. Az eredmények a várakozásokat igazolták.

Az, hogy boldogabban produktívabbak vagyunk, komoly hatással lehet a munkahelyi ösztönző rendszerekre is. Az 1970-es években az izraeli légierőnél azt figyelték meg, hogy a legjobb pilóták dícsérete teljesítményük csökkenéséhez, míg a legrosszabbak büntetése teljesítményük javulásához járul hozzá. A probléma ezzel csak az, hogy a parancsnokság nem volt tisztában a regresszió statisztikai jelenségével. Az átlaghoz való visszatérés minden statisztikai rendszerben működik, és később rájöttek, hogy a legjobb pilótáknak már nem volt hova fokozni a teljesítményét (így az szükségszerűen esett, konvergált az átlag felé), a legrosszabb pilótáknál pedig szükségszerűen csak javulni tudtak a mutatók (azok is az átlag felé tartottak). Így tehát hibásan szűrték le azt a következtetést, hogy a büntetés jobban fokozza a sikerességet, mint a jutalom.

Ma már tudjuk, hogy a jutalmazás boldoggá tesz minket, a boldogság pedig fokozza a munkahelyi termelékenységet és a kreativitást, valamint elkötelezetté is tesz minket. Utóbbi pedig nagyon fontos az elmúlt években, amikor sokkal kevesebb a szakképzett munkaerő, mint amennyi kellene.

De mit lehet tenni a valódi munkahelyi boldogságért?

Hogy a közös sörözések, a munkaidő utáni változatos programok kinek mennyire jönnek be, teljesen egyéni. Az is esetleges, hogy mikor működnek (kutatások szerint az amúgy sem összetartó közösségek együttműködési hatékonyságát semmilyen csapatépítő nem fokozza). Érdemes tehát más módszerek után kutatni.

A boldogságot néha éppen olyan dolgok fokozzák, amik a mindennapi munkát könnyítik meg, sőt, garantálhatják a dolgozó egészségét. Ilyen az irodai (vagy otthoni) munkakörnyezet is.

Éppen a napokban tapasztaltuk örömmel több munkaerő-portálon, hogy az álláshirdetések szövegében megjelentek a munkakörnyezetre vonatkozó igen konkrét ígéretek. Ezekben nem csak az emelhető asztalok szerepelnek, hanem két esetben a SpinaliS székek is (egyikben kiemelve, hogy ezek valóban gerincbarát székek, nem csak "márkás darabok").

A jelenség oka egyszerű: egy 10-30 fős kollektívát elvinni egy hétvégi csapatépítő eseményre akár milliós tétel is lehet. Ennyi pénzből azonban el lehet kezdeni fokozatosan SpinaliS modellekre cserélni a dolgozók székeit, amiknek jótékony egészségügyi hatásait a gerincgyógyász szakma is elismeri.

Miért jó ez neked?

Ha munkaadó vagy, akkor kiváló befektetést eszközölsz. A SpinaliS székek ugyanis élettartam-garanciásak, vagyis messze azután is a céged értékét fogják növelni (és fognak kiválóan működni), hogy az adott dolgozó esetleg elhagyta a fedélzetet. Ez sokkal tartósabb és pozitívabb dolog, mint a havi csapatépítők, meg az azokról készült év végi fotósorozat.

Másfelől így olyan munkahelyet tudsz kínálni a dolgozóknak, ami valóban egészséges. Nem fog fájni a dereka, nem megy táppénzre, és ezerszer is meggondolja, hogy elhagyja-e a cégedet, hiszen máshol aligha kap SpinaliS széket a napi munkájához.

Dolgozóként elsősorban az egészségügyi hatásokat lehet érezni: már 1-2 hét után csökken vagy eltűnik a derékfájás, 1 hónap használat után pedig érezhetően visszaerősödnek a törzsizmok. Sokkal fittebb és kiegyensúlyozottabb lehet a benne ülő, amitől észrevétlenül lesz boldogabb is.

Legközelebb amikor az irodai boldogság-faktort szeretnéd növelni, gondolj a SpinaliS székekre is. Kérj tőlünk ingyenes próbaszéket irodádba vagy otthonodba, kötelezettségek nélkül, vagy látogass el bemutatótermünkbe, hogy kipróbálhasd az összes modellt.

Ezek is tetszeni fognak:23
ember próbálja éppen saját otthonában/irodájában SpinaliS székeinket.

Jelentkezz, hogy mielőbb kipróbálhasd te is, ingyenesen!
23 ember próbálja éppen saját otthonában/irodájában SpinaliS székeinket. Kipróbálod te is?