Oszd meg másokkal is:


SpinaliS csapatunk friss harcosa:
Farkas Ferenc

Hivatásunk, az egészséges ülőmunka és egészséges munkahelyek megteremtése mögött valódi arcok, valódi emberek vannak, akiknek saját motivációi segítenek tovább haladni az úton, amit választottunk. Csapatunk most új taggal bővült, ebből az alkalomból beszélgettünk Farkas Ferenccel.


Miért tűzted a zászlódra az egészséges ülőmunka ügyét?

Mindig tanul az ember és vallom, hogy mindig nyitottnak kell lenni az új információkra, az új tapasztalásokra. Már 25 éve foglalkozom kereskedelemmel és értékesítéssel, így a munkám miatt sajnos sok időt töltök ücsörgéssel. Meg is lett az eredménye. A pocak mellett, a derekam sem a régi. Megjelent a fájdalom, sok kellemetlen napot és éjszakát okozva. Voltak hetek, amikor dolgozni is csak derékmerevítő övvel és fájdalomcsillapítóval tudtam. Nem kívánom senkinek.

Megtapasztaltam, de mégsem tudatosult bennem, hogy az ülő életmódnak milyen súlyos következményei vannak, és én még a szerencsésebbek közé tartozom. A mai világban szinte természetes, hogy a fél életünket ülve töltjük.

Egy szerencsés váltásnak köszönhetően, ebből az állapotból zökkentett ki új munkahelyem. Itt döbbentem rá, mekkora probléma és mennyi embert érint az ülő életmód következményei. Népbetegség lett. Futószalagon műtik azokat, akik nem a megerőltetéstől, hanem az ücsörgéstől kaptak gerincsérvet. Tömegek szenvednek emésztési, keringési, vérnyomás, cukor problémáktól és ez csak a jéghegy csúcsa. Mondhatnám itt állt össze a kép.

Itt találkoztam először azzal a lehetőséggel, hogy lehet másképp is, és nem csak a klasszikus megoldások léteznek, mint szedjek gyógyszert, vagy váltsak életmódot.


Hogyan tudod ebben hasznosítani a korábbi tapasztalataidat?

Mielőtt a NIETSCH Kft-hez kerültem, közel egy évtizedet a biztosítási szektorban dolgoztam. Így nem állt tőlem messze az egészségtudatosság, a hosszú távú gondolkodás, a gondoskodás gondolata. Itt is fontos, hogy kicsit messzebbre lássunk. Az életmódunk hatással van az életünkre, akkor is, ha épp nem érezzük.


Miért hiszel a SpinaliS-ban, miért más ez, milyen komplett koncepció épül erre, miért szimpatikus ez neked?

Lehet, hogy furcsán hangzik, de az elköteleződésem a SpinaliS székek mellett, az állásinterjún kezdődött. Főnök asszonyom, Nietschné Gadányi Mária mutatta be nekem, hogy mivel foglalkozik a cége. Amikor a SpinaliS székekről beszélt, csillogott a szeme és olyan mély hittel, meggyőződéssel beszélt róluk, hogy nem volt kérdés, jó helyen vagyok, és jó dolgot fogok képviselni.

Amikor értékesítésre gondolok, szeretek magamból kiindulni. Úgy gondolom, nem vagyok se jobb, se rosszabb az átlagnál, így általános ismereteim, kifogásaim, félelmeim, jó kiindulási alapot adnak, miképp szólítsam meg az embereket, hogyan tudok hozzájárulni ahhoz, hogy nagyobb figyelmet fordítsanak az egészségükre az egészséges irodai környezet és az ülés területén is. Remélem, hogy munkám eredményeképp sokan eljutnak a felismerésig és a tettekig, mint én.

Fontos megerősítést adott az is, hogy privát vásárlóink 90%-a olyan ember, aki már szenved valamilyen gerincbántalomban. Éveket és százezreket költött el a megoldás keresésére, és gerincgyógyásza, masszőre, ismerőse tanácsára keresett fel minket. Küldetésemnek tekintem, hogy a kezelésről, a megelőzésre helyezve a hangsúlyt, eljuttassam ezt a technológiát minél több erre nyitott céghez, hiszen a munkahelyeken lehetne leghatékonyabban harcolni az ülő életmód káros hatásai ellen.


Mekkora potenciált látsz az egészséges ülésben?

Ez nehéz kérdés. Sok helyen találkozom a dolgozók részéről az igénnyel, és sok helyen látom, hogy végigszenvedik emberek a munkaidejüket. Sok helyen láttam, hogy a munkavállalók saját pénzükön vásárolt kiegészítőkkel próbálják alkalmassá tenni a huzamos ideig tartó ülésre székeiket. A legtöbb cégnél a vezetők még nem jutottak el annak felismeréséig, hogy értéket teremteni egészséges, produktív dolgozókkal lehet. Sőt, több esetben találkoztam azzal, hogy a SpinaliS szék előnyeit felismerve és őszintén megfogalmazva ebből eredő aggályukat, azért zárkóztak el a kipróbálástól, „mert ha beengedik a széket a céghez, tömeges igény lesz rá a dolgozók részéről, az pedig sokba kerül”… Szóval nem könnyű az út, de szeretem a kihívásokat.

Azért vannak biztató jelek is. A munkaerő-piaci helyzet új fogalmakat hívott életre Magyarországon is. Megjelent az emplyer branding és a wellbeing fogalma és természetesen „brit tudósok” alá is támasztják, hogy ha dolgozó jól érzi magát a munkahelyén, akkor lojálisabb és produktívabb, ami profitban is kifejezhető előnyöket jelent a cégnek.


Miért gondolod, hogy ez modern vagy "trendi"?

Amellett, hogy tulajdonképpen egy gyógyászati segédeszközről beszélünk, OGYÉI bevizsgálta és gyógyászati segédeszközzé nyilvánította, OGK-tól kitűnő szakvéleményt kaptunk, sőt vásárlóink lettek, teljes mértékben széknek néznek ki. Nagyon exkluzív a megjelenésük és hihetetlenül tartósak. Élettartam-garanciát adunk hozzá. A SpinaliS székcsaládban mindenki megtalálja a testalkatához, munkaköréhez, és beosztásához leginkább illeszkedő darabot.


Miért érdemes téged keresni, hogyan tudsz segíteni ebben a kérdésben másoknak?

A SpinaliS aktívülés technológiája teljesen újragondol mindent, amit eddig az ülésről tartottunk, és az első találkozás biztos, hogy meglepő lesz. Amit én hozzá tudok tenni, hogy segítek kiválasztani az egyéni adottságokhoz, igényekhez leginkább illeszkedő széket, megszervezem annak ingyenes kipróbálását akár otthonukban, akár munkahelyükön, akár próbatermünkben. Bemutatom a tulajdonságait és helyes használatát, valamint megosztom magam és kollégám tapasztalatait. (Ferenc elérhetőségeiért kattints ide.)


Mit tanácsolnál azoknak, akik most akarnak munka-módot (életmódot) váltani?

Próbálják ki, hiszen csak nyerhetnek azzal, ha beválik. Ha meg nem, akkor még mindig választhatnak több száz ergonomikus, vagy hagyományos széktípusunk közül.


Ha szeretnéd, hogy Ferenc neked is segítsen a tökéletes szék megtalálásában, ide kattintva elérheted őt, illetve ingyenes próbaszéket is kérhetsz tőle saját irodádba, otthonodba.


Tovább...

Ezek is tetszeni fognak:23
ember próbálja éppen saját otthonában/irodájában SpinaliS székeinket.

Jelentkezz, hogy mielőbb kipróbálhasd te is, ingyenesen!
23 ember próbálja éppen saját otthonában/irodájában SpinaliS székeinket. Kipróbálod te is?