Oszd meg másokkal is:


“Biológiai funkcióban tartja a gerincet” - Bojtos Csilla manuálterapeutával, SpinaliS nagykövettel beszélgettünk


Bojtos Csilla 1965 óta foglalkozik gyógytornával, 56 éve kutatja és gyógyítja szenvedélyesen az embereket. 27 évig segített a pácienseken az ORFI-ban, 2000 óta manuálterapeutaként tevékenykedik Budapesten. Páciensei között volt Bozsik Ivett, Presser Gábor, Gyurta Gergely és Gyurta Dániel is. Számos, a területen tevékenykedő orvost is képzett korábban. 10 éve maga is SpinaliS székben ül, most pedig hivatalosan is csatlakozott nagyköveteinkhez. Budapesti rendelőjében beszélgettünk vele.Csilla az élethosszon át tartó tanulásban hisz, ennek jegyében folyamatosan látogatja a nemzetközi orvosi konferenciákat, illetve nemzetközi szakirodalomból is egyedülálló gyűjteménye van. Ezeket nem csak olvassa, de folyamatosan fordítja és hasznosítja is. Saját diagnosztikai módszereit is nemzetközi szaktekintélyek tudásából és saját tanulmányaiból, tapasztalatából kovácsolta ki.

Munkamódszerében tükröződik a rejtélyek iránti szenvedélye, az emberi test megismerésének olthatatlan vágya.

“Én nem leletet kezelek, hanem pácienst.” - hangzott el beszélgetésünk elején. Csilla azt vallja, hogy maga a sérülés jellege, iránya (tartós terhelés, hirtelen trauma, esés, stb.) és a páciens saját beszámolója a fájdalomról, valamint az ezt követő saját feltársai a mérvadóak, nem pedig a korábbi kórtörténet. Emiatt utóbbit csak a legszükségesebb esetben nézi át. Hisz abban, hogy a páciens és a gyógyító közötti kommunikáció fontosabb és eredményesebb.

“Ha nem végzi el a házi feladatot, nem tudok neki segíteni.” - Csilla elmesélte nekünk, hogy nem az orvostársadalom szokásos módszereiben hisz, vagyis nem kezelni, hanem gyógyítani szeret. Emiatt nála általában egyetlen, hosszabb kezelésre érkeznek a páciensek, ahol elmondja a probléma okát, helyreteszi, amit lehet, és (szóban és írásban is) elmagyarázza azokat a feladatokat, amiket a betegnek a teljes gyógyuláshoz el kell majd végeznie.

“Ide egyszer kell jönni, nem tízszer.” Ha a kiadott feladatokat a páciens nem hajtja végre, akkor nem tud rajta segíteni. Az egészsége (és annak akár proaktív módon történő megőrzése) mindenkinek az egyéni felelőssége, és erre fel is hívja a figyelmet.

Mindezzel nem csak ízületi rendellenességeket gyógyít, de sérves elváltozásokat is, egyik szakterülete pedig éppen az emberi gerinc és a porckorongsérv. Célja az operáció, vagyis a legvégső eshetőség elkerülése, ebben pedig számtalan embernek segített már.

“Ha a saját izma engedte el, az tudja visszahúzni is.” - a csontkovácsokkal ellentétben módszere abban különleges, hogy az elmozdult ízületeket helyretételük után a szervezet maga tartja a helyén. Saját bevallása szerint nincs olyan ízület, amit ne tudna helyre tenni. Presser Gábornak nem sokkal a koncertje előtt segített, hogy felléphessen, erről pedig az énekes még könyvében is megemlékezett.

“Ha bármi történik, én helyreteszem, és hogy ott is tudjon maradni, megmondom, melyik az az egy gyakorlat, ami neki kell.” - a gyakorlatok mellé pedig előszeretettel ajánl egy igen hatékony terápiás segédeszközt, az aktív ülést.

“Mozog, és mégis beállítható.” - Csilla már 10 éve ül SpinaliS székben, választottja egy bordó Apolló, mely még ma is úgy néz ki, mintha tegnap gyártották volna. Örömmel ajánlja összes betegnek és ismerőseinek, hiszen ahogy elmondta nekünk, ennél természetesebb állapotba ülés közben nem lehet hozni a gerincet. A szék filozófiája szerint csak annyi kalibrációt tesz lehetővé, amennyi feltétlenül szükséges (teljes magasság és karfa/háttámla magasság állítása), emellett azonban teljes egészében mozog.

Már a SpinaliS székek megjelenése előtt is az aktív ülésre esküdött, ehhez pedig - akkor még jobb híján - ülőlabdát javasolt. Ma ezeket már nem használják, mert jellegükből adódóan balesetveszélyesek, illetve minden funkciójukat kiváltja (és fejleszti is) a SpinaliS szék.

Ha Bojtos Csillával szeretnél konzultálni, a 06-1-337-0975-ös számon keresheted.

Az országban egyedülálló módon a teljes SpinaliS termékpalettát kipróbálhatod bemutatótermünkben, ahol ingyenes próbaszéket is kérhetsz saját munkakörnyezetedbe.


Igényelj ingyenes próbaszéket irodádba, otthonodba!
Kérd most!

Igényelj próbaszéket online most, vagy keresd kollegáinkat a 06-1-272-0480-as telefonszámon (hétköznapokon 10 és 18 óra között).
   (*szükséges)
   (*szükséges)
   (*szükséges)
   (nem kötelező)
(*ide kérünk egy pipát, anélkül nem kapjuk meg)
    (adatvédelmi tájékoztató)
Jelenleg 23 egészségtudatos érdeklődő próbálja ki ingyenesen saját otthonában/irodájában SpinaliS székeinket. Te kértél már magadnak?

Ezek is tetszeni fognak:23
ember próbálja éppen saját otthonában/irodájában SpinaliS székeinket.

Jelentkezz, hogy mielőbb kipróbálhasd te is, ingyenesen!
23 ember próbálja éppen saját otthonában/irodájában SpinaliS székeinket. Kipróbálod te is?