Oszd meg másokkal is:


Így írnak mások a gerincvédelemről
(és a SpinaliS-ról)

Egy lelkes vásárlónk ajánlotta figyelmünkbe Varga Terézia és Milusné Pap Viola könyvét, a Gerincvédelem a mindennapokban című kiadványt, nem utolsó sorban azért, mert külön fejezetet szenteltek benne az egészéges ülésnek. Kíváncsiak voltunk rá, így most megmutatjuk!


A gerinc védelme komplex feladat

Ahogy magának a gerincoszlopnak a felépítése is roppant bonyolult a maga teljes mélységeiben, úgy annak védelme sem egyszerű. A kötet első részében a szerzők, akik mindketten a hévizi Szent András Reumakórházban dolgoznak, a gerinc felépítését, az alkotórészek sajátosságait, az általuk alkotott természetes íveket mutatják be szakmai alapossággal. Külön kitérnek arra, hogy mi okozhatja a nyaki, a háti és az ágyéki szakaszokon a különböző tüneteket.Több érdekes grafika mellett megmutatják például a Nachemson-ábrát, amit nálunk is láthattál már korábban azülés rejtett kockázataival foglalkozó cikkünkben, és azt szemléleti, melyik tevékenység terheli legjobban a gerincet. Mondanunk sem kell, hogy a listát az ülés, azon belül is a görnyedt és rossz tersttartással végzett ülés vezeti.

Kitérnek emellett arra a tényre is, hogy az egészséges gerinc nem csupán magának a gerincoszlopnak és a porckorongoknak az egészségét jelenti, de az azokat tartó törzsizomzatét is. Ennek edzése, megfelelő állapotban tartása az egyik legnehezebb feladat.

Természetesen egy gerinccel foglalkozó könyv nem lehet teljes a gerincsérv tárgyalása nélkül, így erre is külön részben térnek ki, és röntgen-felvételekkel valamint rajzokkal magyarázzák el a tüneteket és a kóros elváltozást.


Hogyan kezeljük?

A könyv második és talán legfontosabb részében a szerzők gyakorlati tapasztalataik alapján segítik az olvasót akár a heveny, akár a már kialakult és súlyosabb tünetek kezelésében. Itt szóba kerülnek az egyszerűbb, otthon végezhető gyakorlatok, a speciális terápiák, sőt még a műtéti út is, ha nincs más megoldás.

Külön megmutatják, hogy hogyan lehet és érdemes akár fekvés, akár vezetés, akár ülőmunka közben helyesen és jól ülni, és ezeknek a tevékenységeknek az "egészségügyi buktatóit" is megismerhetjük.


Gerincvédelmi eszközök

Számunkra most a kötet harmadik része a legérdekesebb, hiszen ebben kitérnek azokra a "kellékekre", amik a gerinc szempontjából életmentőek lehetnek.

A jó cipő mellett nagyon kíváncsiak voltunk rá, hogy milyen székeket ajánl a kötet. Legnagyobb megelégedésünkre nem csak a labdákat és térdeplőszékeket említik meg, de szerepel benne a SpinaliS szék is. Egyesítve a hagyományos székek kényelmi elemeit a labdán való ülés aktív voltával a SpinaliS talán a legteljesebb megoldás, amit csak egy szék adhat a gerinc egészsége érdekében.
A megoldás tehát a valóban aktívül ülés

Örömmel látjuk, hogy a hazai szakirodalom is elkezdte felfedezni és ajánlani a SpinaliS székeket, hiszen ezek valóban radikálisan más úton segítenek megoldani és túlélni a napi 8-12 órás ülőmunkát.

Keress bennünket, ha szeretnéd kipróbálni személyesen is, akár egy hétig, ingyenesen a SpinaliS székeket!


Igényelj ingyenes próbaszéket irodádba, otthonodba!
Kérd most!

Igényelj próbaszéket online most, vagy keresd kollegáinkat a 06-1-272-0480-as telefonszámon (hétköznapokon 10 és 18 óra között).
   (*szükséges)
   (*szükséges)
   (*szükséges)
   (nem kötelező)
(*ide kérünk egy pipát, anélkül nem kapjuk meg)
    (adatvédelmi tájékoztató)
Jelenleg 17 egészségtudatos érdeklődő próbálja ki ingyenesen saját otthonában/irodájában SpinaliS székeinket. Te kértél már magadnak?

Ezek is tetszeni fognak:17
ember próbálja éppen saját otthonában/irodájában SpinaliS székeinket.

Jelentkezz, hogy mielőbb kipróbálhasd te is, ingyenesen!
17 ember próbálja éppen saját otthonában/irodájában SpinaliS székeinket. Kipróbálod te is?