Oszd meg másokkal is:


WHO: második halálok a világon az ülőmunka

Ebben a statisztikában nem szeretnél szerepelni. És mégis: minden egyes nappal, amivel halogatod egy aktív szék beszerzését, erősíted a tragikus számokat... Ezt a WHO, az Egészségügyi Világszervezet mondja, akik évről évre vizsgálják a Föld népességének általános állapotát.

Ha mi nem is, ők biztosan belegondolnak, hogy a kialvatlanság, a stressz, és a hosszútávú inaktív testhelyzet a szó szoros értelmében gyilkos tényezők az egészségünkre nézve. A mi szakterületünk az egészséges ülés, ezért erről szeretnénk most beszélni neked.

Nem mindegy, hogy mennyit ülünk... és hogyan

A szellemi frissesség és a pszichés jólétünk biztosítása elengedhetetlen, de nem minden, ha közben fizikai állapotunk a munka során drasztikusan romlik. Azzal eddig is tisztában voltunk, hogy az órákig tartó ülés komoly izomfájdalmakkal és a gerinc súlyos terhelésével jár (az ülésnél jobban igazából semmilyen testhelyzet sem terheli a testet), napjainkban azonban egyre világosabbá válik, hogy az ülőmunka eredményezte passzív életmód valóban meg tud ölni.Egy 2017-es kutatás szerint az átlag irodai munkavállaló 12,3 órán keresztül inaktív egy nap. Ennél még aggasztóbb az a tény, hogy a kutatók szerint azokat, akik napjában több mint 13 órát töltenek passzív üléssel, kétszer olyan valószínű, hogy idejekorán éri halál, mint azokat, akik „csak” 11.5 órát ülnek. A Guardian szerint az az ülőmunka, amely ekkora időintervallumot ölel fel, hosszú távon hasonló mértékben káros az egészségünkre, mint a rendszeres dohányzás.

Korábbi cikkünkben már részleteztük az ülőmunka kockázatait, így itt csak emlékeztetnék rá, hogy a vezető halálokok listáján a fejlett gazdaságokkal rendelkező országokban első helyen vannak a keringési- és szívbetegségek, valamint a rákos megbetegedések. Ezek kialakulásában első rendű tényező az egész napos passzív ülés.

Mit tehetünk ez ellen? Csökkenthetjük a passzívan töltött időt, például beiktathatunk a napunkba aktív fizikai mozgást. Ha reggeli futásra vagy edzésre nincs időnk, az életmódváltáshoz már az is egy remek kezdet, ha kerékpárral, vagy sétálva megyünk dolgozni.

Ugyanakkor ha a munkaidő továbbra is passzív üléssel telik, még mindig veszélynek van kitéve az egészségünk. Ahelyett, hogy kifogásokat keresnénk, ami miatt el lehet hagyni munkaállomásunkat egy rövid séta erejéig, érdemesebb magát a munkaállomást „aktívvá” tenni. Az állómunka lehetőségének megteremtése mellett az aktív ülés bevezetése az egyik leghatékonyabb megoldás a dolgozók egészségének megóvása érdekében.

A SpinaliS székek a törzsizmokat erősítik, a medence folytonos mozgása által pedig a gerinc is alacsonyabb terhelés alá kerül. A mélyizomzat méregtelenítésével és a letapadásának megakadályozásával magukat a porckorongokat is sokkal jobb állapotba hozza.

Ahelyett, hogy a hátfájás tüneteit kezelné, a SpinaliS használata a fájdalom okait szünteti meg. Alkalmazása által biztosíthatjuk azokat a körülményeket, amelyek irodai szinten segítik egészégügyi állapotunk megőrzését.

Keress bennünket, ha szeretnéd kipróbálni személyesen is, akár egy hétig, ingyenesen a SpinaliS székeket!


Igényelj ingyenes próbaszéket irodádba, otthonodba!
Kérd most!

Igényelj próbaszéket online most, vagy keresd kollegáinkat a 06-1-272-0480-as telefonszámon (hétköznapokon 10 és 18 óra között).
   (*szükséges)
   (*szükséges)
   (*szükséges)
   (nem kötelező)
(*ide kérünk egy pipát, anélkül nem kapjuk meg)
    (adatvédelmi tájékoztató)
Jelenleg 17 egészségtudatos érdeklődő próbálja ki ingyenesen saját otthonában/irodájában SpinaliS székeinket. Te kértél már magadnak?

Ezek is tetszeni fognak:17
ember próbálja éppen saját otthonában/irodájában SpinaliS székeinket.

Jelentkezz, hogy mielőbb kipróbálhasd te is, ingyenesen!
17 ember próbálja éppen saját otthonában/irodájában SpinaliS székeinket. Kipróbálod te is?