Oszd meg másokkal is:


Mennyibe kerül neked a SpinaliS?

Nem mehetünk el a tény mellett, hogy sok vásárlónknak fájó pont a SpinaliS székek ára. Bár rengeteg érvünk van amellett, hogy megéri egészségére áldoznia, és valljuk azt is, hogy a SpinaliS nem drága (hiszen ami megéri az árát, az nem lehet drága), most ezeken kívül egy harmadik szempontból is szeretnénk megközelíteni a kérdést. Tarts velünk!


Mennyibe is kerül egy SpinaliS szék?

Mielőtt összehasonlítanánk a SpinaliS-al való ülőmunka jótékony hatásait és a SpinaliS nélkül végzett munka kockázatait, szeretnénk egy rövid számvetéssel bemutatni, mennyibe is kerül a SpinaliS egészségvédelmi rendszere. A példánkhoz szándékosan legnépszerűbb modellünket választottuk, melynek ára is átlagosnak mondható a SpinaliS székek mezőnyében. A HACKER bruttó ára 275.781 Ft. Bár ez az összeg egy átlagos, passzív ülést biztosító székhez képest elsőre soknak tűnhet, hozzátennénk, hogy a SpinaliS székek között ma már nem ritka a 10 éve hibátlanul működő darab, illetve minden SpinaliS székre élettartam-garancia jár. Ennek megfelelően készítettünk egy táblázatot, amiben nem csak azt láthatod, hogy mennyi a szék ára, de azt is, hogy ez mit jelent neked egy 10 évre vetített időskálán.


SpinaliS HACKER forgószék

(mindössze 10 éves használatra vetítve)

 

275.781 Ft

   

évente

27.578 Ft

havonta

2.298 Ft

naponta

76 Ft


Megér neked napi 76 forintot gerinced egészsége?

A fenti táblázat számait alapul véve felmerül a kérdés,mennyit is ér meg neked gerinced, mozgásszerveid egészsége? A SpinaliS székei nem csak megelőzik a gerincet érintő problémákat (elsősorban a gerincsérvet), de a már kialakult tüneteket is enyhítik és a kapcsolódó panaszokat is hatékonyan orvosolják. Ilyen problémák lehetnek a derékfájdalmak, a váll- és nyakfájdalmak, de számos más rejtett kockázat is, melyekről korábbi cikkünkben olvashatsz részletesen.

Ezek után már nem csupán arról beszélünk, hogy mennyibe is került a szék, amin éppen ülsz, hanem arról is, hogy mennyibe került az egészséged? Mennyit áldoznál arra, hogy elkerüld az ülőmunka egész társadalmunkat érintő súlyos egészségügyi kockázatait? Tulajdonképpen a kérdést úgy is feltehetnénk, hogy mennyit fogsz akkor költeni, ha a hagyományos székben töltött évtizedek tönkreteszik gerinced?


Mennyibe kerül, ha nem a SpinaliS-t választod?

Az alábbi példában egy olyan eset költségeit próbáltuk kiszámítani, mely manapság sajnos egyre általánosabb a hozzánk betérők körében. Számos gerincgyógyásszal, ortopéd orvossal állunk szakmai kapcsolatban, így az ő segítségükkel próbáltuk meg felmérni, mennyibe kerül neked, ha a hosszú évek ülőmunkája nyomán előbb enyhébb panaszaid, majd gerincsérved alakul ki. A legtöbb esetben a vásárlóink visszajelzéseire is aktívan építettünk. Bár sok tényezőt nehéz, vagy lehetetlen számszerűsíteni, mégis megpróbáltuk összehasonlíthatóvá tenni a kérdés különböző szintjeit azzal az esettel, ha SpinaliS-t választ(ottad volna). A kijelölt időintervallum a költségek számításánál egy év. Természetesen neked, a cikk olvasójának bármely költség megállapítása során joga van kételkedni annak hitelességében, viszont érdemes lesz kimutatásunk végén pusztán a nagyságrendeket figyelembe vennie, ha nem is értesz egyet a pontos (és rend szerint erősen lefelé kerekített) számokkal.


Betegállomány

Gondolt már arra, hogy derékfájással, gerincfájdalmakkal mennyi időt kell betegállományban töltenie? 2014-ben a magyar munkavállalók átlagos javadalmazása bruttó 235.900 Ft volt havonta. Éves szinte ez 2.830.800 Ft-nak megfelelő bevételt jelent. Ha csupán egyetlen hónap betegszabadságot számolunk az egész évre a fenti panaszok miatt, az máris 70.770 forint mínusz (betegállományban fizetésed 70%-át kapod csak). Ha nem csak fáj a hátad, hanem gerincsérvet diagnosztizálnak nálad, az legalább 4 hónap (de sokszor még több) betegállományt jelent. Ha csupán két hónap betegállományt feltételezünk ennek az egészségügyi problémának a kapcsán (enyhébb esetben átlagosan csak ennyit maradnak otthon az érintettek), akkor is 141.540 Ft kiesés fog érni egy évben.


Kezelésre/fájdalomcsillapításra költött gyógyszerek

A betegállományon túl fontos kérdés, hogy a jelentkező fájdalomra vagy a később feltétlenül szükséges kezelés mellé társuló gyógyszerekre mennyit kell majd költened. Több gyógyszertár átlagárait figyelembe véve, gyógyszerészekkel konzultálva az alábbi tételekkel számolhatunk egy hónapra: Voltaren (fájdalomcsillapító kenőcs, 2.000 forint), Flector (fájdalomcsillapító tabletta, 1.300 forint), Milgamma (tabletta izomfájdalmak enyhítésére, 4.000 forint), Mydeton (izomlazító tabletta, 1.000 forint). E négy, a gerincsérvvel küzdők számára ajánlott gyógyszer együttes ára egy hónapra 8.300 forint. Ha feltételezzük, hogy a betegállomány két hónapos, 16.600 forintnál tartunk, de a gyógyulás 6 hónap is lehet, így már 49.800 forint a költség. Sok esetben e gyógyszerek némelyikét még tovább kell szedni, így 50.000 forint fölé is mehetnek a kiadások.


A kezelések járulékos költségei

Tisztában vagyunk azzal, hogy ha Ön fizeti a társadalombiztosítást, elméletben ingyenesen jogosult a mozgásszervi panaszai kezelésére, ám nem szeretnénk álszentnek tűnni. Pontosan tudjuk, hogy ha valaki magasabb színvonalú ellátást szeretne kapni, vagy gyorsabban szeretne felépülni, akkor némi ráfordítással ezeken is segíthet. Természetesen nem feltételezzük az orvosokról, hogy hálapénzt fogadnának el, ebben a kérdésben azonban inkább gerincfájdalmakkal küzdő vásárlóink tapasztalataira alapoztunk. Ha gerincbántalmakkal kerülsz be az egészségügy rendszerébe, vásárlóink visszajelzése alapján évente átlagosan hat alkalommal mész orvoshoz konzultációra és 12 alkalommal részesülsz kezelésben. Szerény becsléssel élve is alkalmanként legalább 10.000 forintot hagysz majd orvosánál és legalább 1.000 forintot a kezelést végzőknél. Ez egy év alatt összesen 72.000 forint, erős lefelé kerekítéssel.


A nehezen számszerűsíthető tényezők

A fenti három tételen túl vannak nehezen pénzzé konvertálható elemei is a tartós gerinc- és hátproblémáknak. Az egyik ilyen a fájdalom, illetve a fájdalom által megkeserített napok, hetek, melyeket lehet, hogy már munkában tudnál tölteni, de hatékonyságod, kedved, közérzeted még távolról sem a régi. Gondolkodtál már azon, hogy hány szabadidős programból, társasági eseményből maradsz ki, mert a fájdalom megkeseríti életed? Egyikünk sem szeret úgy aludni, ébredni és általában élni, hogy a fájdalom mindennapjainak a része.

Bár magából a gerincsérvből és a hozzá kapcsolódó panaszokból is nehéz felépülni, az esetleges gyógyulás hosszadalmas folyamata után is ott a hosszabb távon jelentkező problémáknak a lehetősége. Minden komoly egészségügyi trauma nyomot hagy az ember testén és a későbbiek során, teljes gyógyulás esetén is korlátozhatja életvitelében. A gerincet érintő panaszok után a páciensek általában már csak korlátozottan végezhetnek sporttevékenységet, nem emelhetnek súlyos tárgyakat és sokkal szigorúbban kell vigyázniuk arra, hogyan fekszenek vagy ülnek.

Egy ilyen, az ülőmunkából következő, hosszan tartó, fájdalmas tünetekkel járó állapotból nem csak testileg, lelkileg is nehéz lehet felépülni. A lelki megpróbáltatás, amit a betegség, és utána a felismerés okoz, hogy az ember teste bizony képes cserbenhagyni tulajdonosát, sokszor jelent nagyobb problémát, mint maga a kezelés és gyógyulás folyamata. "Mennyivel egyszerűbb lett volna megelőzni a bajt..."" - hangzik sokszor a mondat a hozzánk betérő érintettektől.


Summa summarum

Vessünk hát számot azzal a sajnos igen gyakori (és egyre többeket érintő) lehetőséggel, hogy az egész életen át, hagyományos székben végzett ülő tevékenységek a te egészséged is kikezdik.


Az ülőmunka okozta panaszok átlagos "költségei"

(egy éves időtávon)

 

összesen 263.340 Ft

   

betegállomány

141.540 Ft

gyógyszerek

49.800 Ft

kezelések járulékos költségei

72.000 Ft

fájdalmak és időveszteség

nem számszerűsíthető

 

Itt érdemes megállunk egy pillanatra, hiszen a kapott összeg igen nagy szám (bár nyilván nem tartalmaz minden, az életben felbukkanó tételt és enyhe volt a becslésünk is). Világos, hogy a gerincsérv kezelése nem csupán egyetlen éves folyamat, valamint az is nyilvánvaló, hogy a tünetek már korábban felbukkannak és ezek enyhítésére is jelentős összegetek fordítunk. A hagyományos ülés okozta egészségkárosító hatás egy olyan folyamat, melynek költségei évről évre eltérőek lehetnek. Mégis, tegyük most egymás mellé azt a számot, amit (egy év alatt) a gyógyulásra fordítasz, ha már nagy a baj, és egy másik összeget is: a HACKER szék egy évre vetített költségét.


betegség

>

egészség

263.340 Ft (/év) 27.578 Ft (/év)


A különbség hatalmas, 235.762 Ft. Felmerül a kérdés: miért költenél sokszor annyit arra, hogy betegségéből felépülj (ha egyáltalán felépülhetsz belőle teljesen) ahelyett, hogy megelőzd a bajt (vagy hatékonyabban kezeld). Ezen kívül talán bele sem gondolunk abba, hogy az "egészségesnek maradás" és az "egészség visszaszerzése" között hatalmas a lélektani különbség, melyet talán nem is lehet pénzösszegekkel kifejezni. Ha te most arra gondolsz, hogy mi 10 évre vetítettük a SpinaliS szék árát, és nem hiszel abban, hogy ez a szék ilyen sokáig hibátlanul fog működni (jóllehet élettartam-garanciás), nézzük meg a teljes árat, összevetve a gerincsérv egyetlen évre vetített kezelési költségeivel:


gerincsérv kezelése

Hacker szék ára

263.340 Ft 275.781 Ft

 

Láthatod, hogy neked szinte pontosan ugyanannyiba kerülne idejében az egészséget választani, és mindvégig elkerülni az ülőmunkából eredő összes panaszt és kockázatot, mint évek múlva a fájdalmas gerincsérvből (szinte) maradéktalanul felgyógyulni. Nagyjából ugyanannyit kellene fizetned MA azért, hogy egészséges maradhass, mint azért, hogy ÉVEK MÚLVA megszabadulj a kínzó fájdalomtól.


Befektetés a jövőbe

Cikkünkben arra szerettünk volna rávilágítani, hogy a SpinaliS székek befektetést jelentenek a jövőbe és az egészségbe. Eldöntheted, hogy önként fektetsz be jelentős összeget az egészségedbe most, vagy kényszerűen fogod elkölteni ugyanezt a pénzt a jövőben, fájdalmak közepette, rengeteg fontos pillanatot és időt elveszítve életedből. A döntés a tiéd!

A SpinaliS székek élettartam-garanciájukkal készen állnak arra, hogy elkísérjenek téged egy fájdalommentesebb, boldogabb életen át.


Igényelj ingyenes próbaszéket irodádba, otthonodba!
Kérd most!

Igényelj próbaszéket online most, vagy keresd kollegáinkat a 06-1-272-0480-as telefonszámon (hétköznapokon 10 és 18 óra között).
   (*szükséges)
   (*szükséges)
   (*szükséges)
   (nem kötelező)
(*ide kérünk egy pipát, anélkül nem kapjuk meg)
    (adatvédelmi tájékoztató)
Jelenleg 8 egészségtudatos érdeklődő próbálja ki ingyenesen saját otthonában/irodájában SpinaliS székeinket. Te kértél már magadnak?

Keress bennünket, ha szeretnéd kipróbálni személyesen is, akár egy hétig, ingyenesen a SpinaliS székeket!

Ezek is tetszeni fognak:8
ember próbálja éppen saját otthonában/irodájában SpinaliS székeinket.

Jelentkezz, hogy mielőbb kipróbálhasd te is, ingyenesen!
8 ember próbálja éppen saját otthonában/irodájában SpinaliS székeinket. Kipróbálod te is?