Oszd meg másokkal is:


[TÖRTÉNET]
A feles SpinaliS,
avagy munkáltató és munkavállaló közös elégedettsége

Legtöbbünk napja nagy részét a munkahelyén tölti, ott is ül napi 8-10 órát. Sokan szeretnék ezt SpinaliS székben tenni, de a munkáltató nem akarja kifizetni az egészséges munkavégzés feltételeit. Mit lehet tenni? Íme egy pozitív és előre mutató példa.

Dia tavasszal töltötte le ingyenes anyagunkat az egészséges ülésről, majd nem sokkal később már lelkesen próbálta ki kedvenc SpinaliS modelljét először csak a bemutatótermünkben, utána pedig saját irodájában. Egyből beleszeretett az Apollo-ba, viszont egyedül nem tudta kifizetni az árát, ráadásul mivel a munkahelyén használta volna, joggal merült fel benne az igény, hogy munkaadója segítse őt az egészséges munkavégzésben.


Mit lehet ilyenkor tenni?

A történet ezen a ponton válik érdekessé. Itt mutatkozik meg, hogy egy cégnél milyen a vállalati és vezetési kultúra, mennyire egészségtudatos az adott munkahely.

Hazánkban ma még csak a leginnovatívabb külföldi (és ritkábban hazai) cégek használják az employer branding eszközét, ami gyakorlatilag nem jelent mást, mint a legjobb munkaerő megszerzését a legjobb és legegészségesebb munkakörnyezet kialakításával.Számtalan olyan szektor létezik a versenyszférában, ahol a szakképzett munkaerő vagy külföldre távozott, vagy már elhelyezkedett. Az ezeken a területeken működő cégeknek létfontosságú, hogy "összevadásszák" és meg is tartsák a szükséges szaktudást képviselő dolgozókat. De mit tehetnek, ha egy ponton túl már nem lehet a fizetéseket emelni? Ráadásul sok helyen már rájöttek, hogy a bér csak egy bizonyos szintig jelent további motiváló erőt.

HR-szakemberektől tudjuk, hogy a tudatos munkakeresők sokszor többet kérdeznek egy állásinterjún, mint amennyit válaszolnak. Miért van ez? Azért, mert szeretnék részletesen is tudni, hogy a következő 2-5-10 évben milyen feltételek mellett dolgozhatnak. Ma már nem elég megnézni egy cég weblapját, hogy eldönthessük, szeretnénk-e ott dolgozni és jól fogjuk-e magunkat érezni. Természetes igény, hogy megtudjuk, milyen körülmények között (szabad tér, kültér, "játszószoba", stb.) és milyen székben kell majd napi teendőinket intézni.Manapság a dolgozók megtartásának egyik legjobb módja tehát az egészséges munkakörnyezet biztosítása. Dia programozóként dolgozik, ami azt jelenti, hogy napi 8-12 órát kénytelen székben tölteni. Alig múlt 30, de derékfájdalmai miatt a SpinaliS-hoz kellett fordulnia hatékony megoldásért. Az viszont természetes igénye volt, hogy ezt a költséget ne egyedül kelljen viselnie, hiszen egy gerincbántalmaktól óvó szék nem csak a fájdalmaktól kíméli meg, de munkavégzését is hatékonyabbá teszi, kevesebbet lesz betegállományban és koncentráltabb is lesz. Ez pedig munkáltatójának is alapvető érdeke...


Az előrelátó főnök "beszáll" a székbe

Diának annyira tetszett a SpinaliS Apollo, hogy sajátjaként szerette volna használni, viszont 50%-os támogatás tartott méltányosnak rá a főnökétől. Igénye szerencsére értő fülekre talált.

Ebben az esetben mivel a széket magát a dolgozó vette, az teljes bruttó áron került neki kiszámlázásra, ennek az összegnek a felét pedig a munkáltatója negyed éves prémiumként - minden jogszabálynak megfelelően - "térítette" számára. Az Apollo bruttó 285.369 forintos árának fele (142.685 forint) Dia egy havi fizetésének a harmadát sem tette ki, így főnöke számára egy percig sem volt kérdés, hogy megéri-e ez az egyszeri befektetés számára.Azt mondanunk sem kell, hogy Dia azóta is boldogan használja székét, a derékfájása 1-2 hét alatt teljesen megszűnt, a SpinaliS-nak hála pedig drasztikusan megemelkedett munkakörülménye minősége. Azóta kollegái is többször jártak nálunk, hogy SpinaliS székekre váltsanak.


De mi van akkor, ha a munkáltató
saját tulajdonú székeket venne?

Probléma ebben az esetben sincsen, hiszen a cég a saját nevére is vásárolhatja a SpinaliS székeket. Ennek több előnye is van:

Bár a titoktartás köt minket, elárulhatjuk, hogy a fenti konstrukcióra is volt példa. Ebben az esetben a munkáltató vásárolta a székeket azoknak a munkavállalóknak, akik tartósan a cégnél terveztek maradni, és így egészséges székük felét állták. Hogy minden szabályos legyen, a tárgyi eszközként vásárolt székeket a munkáltató egyszerűen bérbe adta a munkavállalóknak minimális havi összegért egészen addig, amíg a székek árának felét vissza nem kapta. Ezek után a dolgozók kiemelkedően ergonomikus székeken ülhettek, a cégnek pedig olyan székflottája lett, ami még a legválogatósabb, legjobb munkakeresőket is meggyőzte arról, hogy érdemes itt dolgozni.Tartozunk egy vallomással: mi itt a SpinaliS bemutatóteremben természetesen könnyen megtehetjük, hogy ezeken a székeken ülünk. Jelen cikkel azonban éppen abban szeretnénk segíteni, hogy ez az élmény (és az egészséges ülőmunka) ne csak nekünk legyen mindennapos és természetes.

A munkavállalóknak ma már nem csak joga, de kötelessége is azért tenni, hogy ne szenvedjenek egészségkárosodást a munkavégzésük miatt. A cégek hírének és vonzerejének pedig kifejezetten jót tesz, ha páratlan(ul egészséges) munkakörülményeket tudnak biztosítani a dolgozóik számára. Win-win helyzet, amiben mindenki jól jár.

És még egy további előny az egészségtudatos munkaadók számára: a SpinaliS székek sokkal tartósabbak, mint bármilyen klasszikus irodaszék. Ez már akkor is érezhető a súlyukon, ha megemeli őket az ember, és ha azt is hozzátesszük, hogy élettartam-garancia jár rájuk, akkor nem is lehet kérdés, hogy megéri-e a székflottát ezekből a darabokból felépíteni - hosszú távra, pénzt, időt és energiát spórolva.


Még nem vagy biztos benne,
hogy a SpinaliS a jó megoldás?

Erről könnyen meggyőződhetsz, hiszen bármikor kipróbálhatod, ingyenesen!

Munkatársaink várnak téged a Szekszárdi utca 13. szám alatti bemutatótermünkben hétköznapokon 10 és 18 óra között, hogy megmutassák, mire képes a SpinaliS a gyakorlatban.

Lehetőséged van saját munkakörnyezetedben ingyenesen kipróbálni a SpinaliS székeket! Nincs más dolgod, mint ezen az oldalon leadni próbaszék-igénylésedet, mi pedig hozzuk és visszük is a több napig is tesztelhető székeket.


Igényelj ingyenes próbaszéket irodádba, otthonodba!
Kérd most!

Igényelj próbaszéket online most, vagy keresd kollegáinkat a 06-1-272-0480-as telefonszámon (hétköznapokon 10 és 18 óra között).
   (*szükséges)
   (*szükséges)
   (*szükséges)
   (nem kötelező)
(*ide kérünk egy pipát, anélkül nem kapjuk meg)
    (adatvédelmi tájékoztató)
Jelenleg 17 egészségtudatos érdeklődő próbálja ki ingyenesen saját otthonában/irodájában SpinaliS székeinket. Te kértél már magadnak?

Ezek is tetszeni fognak:17
ember próbálja éppen saját otthonában/irodájában SpinaliS székeinket.

Jelentkezz, hogy mielőbb kipróbálhasd te is, ingyenesen!
17 ember próbálja éppen saját otthonában/irodájában SpinaliS székeinket. Kipróbálod te is?