Oszd meg másokkal is:


A Richter Gedeon tapasztalatai
a SpinaliS székekkel

A Richter Gedeon Nyrt. azon - egyre sokasodó - pozitív példák közé tartozik hazánkban, ahol nem csak beszélnek, de tesznek is a dolgozók egészségéért. Több SpinaliS modellt is teszteltek, és 40 kollégájuk tapasztalatait gyűjthettük most össze.Manapság már senkinek sem kell bemutatni az employer branding fogalmát, vagyis azt a kérdéskört, hogy hogyan tud egy cég nem csak a vásárlói, de a saját alkalmazottai felé is komoly márkaértéket és hitelességet felmutatni. Ez két dolog miatt igen fontos. Egyrészt a vásárlói tudatosság és a vállalati transzparencia növekedésével együtt a fogyasztók egyre többet tudnak egy adott márkáról, annak valódi értékeiről és hitelességéről. Ha egy cég a saját berkein belül is elkövet mindent, hogy az ott dolgozók hatékonyan, egészségesen és boldogan végezhessék munkájukat, akkor ez nagy mértékben hozzájárul a márka jóhíréhez is.

Másrészt az employer branding mellett megjelent a wellbeing fogalma is, mely kifejezetten az élhető munkahelyekkel kapcsolatos. Hazánkban is lezajlott több wellbeing konferencia, ahol a szakértők elmondták, hogy a jó munkaerő megtartásának ma már alapfeltétele az átlag feletti munkakörülmények biztosítása. A darts-tábla és a csocsóasztal immár nem jelent extrát egy irodában. A wellbeing ennél sokkal árnyaltabb, és nagyon nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a dolgozók ne csak jól érezzék magukat, de egészségesek is legyenek. Olyan körülményeket kell nekik biztosítani, ami miatt kétszer is meggondolják, hogy elhagyják-e a céget egy jobb ajánlatért.


De hogyan térhetsz el az átlagostól?

A válasz - tapasztalataink szerint - meglepően egyszerű. Még a legmenőbb, a munkakeresők között legnagyobb érdeklődéssel övezett multik irodáiban is csak ritkán találni igazán egészséges székeket. Márpedig ami leginkább csökkenti egy munkavállaló teljesítményét és komfortérzetét, az egy átlagos irodaszék. Ezen kell ugyanis napi 8-12 órát ülnie.

Amikor a munkaadó egy kifejezetten nagy értékű és szakmai szempontok szerint is elismert, valóban egészséges széket biztosít az irodai dolgozó részére, azzal tudja igazán kifejezni a megbecsülését, és olyasmit tud nyújtani, amit a legtöbb konkurense nem. Ezért nagy öröm számunka, amikor olyan nagy cégekkel, mint a Richter Gedeon, partneri viszonyt tudunk ebben kialakítani, és segíteni tudjuk a munkájukat és az ott dolgozók boldogságát is.


Milyen SpinaliS székeket tesztelt a Richter?

A cég dolgozóinak öt széket helyeztünk ki próbára egy hónapra. A próbában részt vevők körét az üzemorvos jelölte ki az alapján, hogy kinek vannak derékbántalmai a sok üléstől. A szakmai tanácsokat is ők segítettek eljuttatni a szerencsésekhez. A cég közben több telephelyére is elvitte a próbaszékeket, hogy mindenki megtapasztalhassa, milyen az aktív ülés.Ergonomic, Hacker és Navigator modelleket vittünk, mert tapasztalataink szerint ez a három típus fedi le legjobban az irodákban felmerülő igényeket.
Mik voltak a tapasztalatok?

A visszajelzések gyűjtésére szánt kérdőíven pozitív és negatív tapasztalatokra is kíváncsiak voltunk, hiszen a SpinaliS székekkel kapcsolatban felmerülő kifogásokat rendszeresen átbeszéljük és a termék további fejlesztéséhez a gyártó felé továbbítjuk.

A pozitív tapasztalatok között legtöbbször azt jegyezték meg, hogy már az első egy hetes időszak után "a meglevő fájdalmak enyhültek, nem is éreztem a derekamat munka közben". A legtöbb izom-eredetű derékfájás a hagyományos székek passzív ülése miatt jelentkezik: az egész napos ülés során a törzsizomzat nem mozog, a hátizmok letapadnak, csomók alakulnak ki benne, ami fájdalommal jár. Ezeket a területeket a SpinaliS napok alatt át tudja mozgatni, így az ilyen jellegű fájdalmakat nagyon gyorsan csökkenti. Természetesen a deréktáji gerincszakasz jellemző "törését" a 4. és 5. csigolya között csökkenti, így a porc-eredetű fájdalmakat is képes enyhíteni, ha még nem alakult ki komolyabb sérv.

Nagyon fontos az is, hogy voltak páran, akik nem az instrukcióknak megfelelően próbálták ki a széket, vagyis nem fokozatosan vezették azt be a munkájukba, hanem első naptól 8-10 órát ültek rajta. Ez azért veszélyes, mert a SpinaliS valóban átmozgatja és edzi a gerincet tartó törzsizomzatot, így ha azt - az eddigi passzív ülés után - hirtelen túlterheljük, akkor érezhetünk izomfájdalmakat. A SpinaliS-t az egy hetes próbaidőszak alatt ezért folyamatosan érdemes bevezetni, az első napokban csak 1-2 órát ülve rajta. Ez jó tapasztalat nekünk, és a SpinaliS-t kipróbálóknak fontos hangsúlyoznunk a fokozatosság fontosságát.

További fontos visszajelzés volt, hogy a székek gyári beállításai mellett a legalacsonyabbra állított ülőlapot is magasnak érezték sokan. Fontos tudni, hogy a SpinaliS székeket tudjuk alacsonyabb és magasabb gázlifttel is szerelni, tehát bármilyen testmagassághoz könnyen tudjuk igazítani, mindenféle felár nélkül.


Mi is tudunk tesztelni SpinaliS székeket?

Természetesen igen! Akár egy, akár az igényektől függően több modellt is szívesen elviszünk helyszíni próbára, ahol napokig tesztelheted te és kollegáid is a saját munkakörnyezetetekben. Keress minket ezzel kapcsolatban elérhetőségeinken, vagy használd az alábbi formot az igényléshez!


Igényelj ingyenes próbaszéket irodádba, otthonodba!
Kérd most!

Igényelj próbaszéket online most, vagy keresd kollegáinkat a 06-1-272-0480-as telefonszámon (hétköznapokon 10 és 18 óra között).
   (*szükséges)
   (*szükséges)
   (*szükséges)
   (nem kötelező)
(*ide kérünk egy pipát, anélkül nem kapjuk meg)
    (adatvédelmi tájékoztató)
Jelenleg 23 egészségtudatos érdeklődő próbálja ki ingyenesen saját otthonában/irodájában SpinaliS székeinket. Te kértél már magadnak?

Ezek is tetszeni fognak:23
ember próbálja éppen saját otthonában/irodájában SpinaliS székeinket.

Jelentkezz, hogy mielőbb kipróbálhasd te is, ingyenesen!
23 ember próbálja éppen saját otthonában/irodájában SpinaliS székeinket. Kipróbálod te is?