Oszd meg másokkal is:


Vigyázat: másolni próbálják a SpinaliS-t
(de neked nem kell bedőlnöd)

Ahogy a valódi SpinaliS székek egyre több irodában teszik egészségessé az ülőmunkát, úgy volt várható, hogy magát a "spinális" kifejezést felhasználják majd más, csupán passzív ülést biztosító székekkel kapcsolatban is. Pár percben megmutatjuk neked, hogyan akarnak átejteni és hogyan ismerheted fel a turpisságot.


Mitől lesz az aktív ülés valóban aktív?

Az igazi aktív ülésnek két nagyon fontos feltétele és feladata van:

Természetesen a valódi aktív ülést biztosító SpinaliS székeknek további számtalan előnye is van, ezekről ebben a cikkben olvashatsz részletesen. Most maradjunk azonban az eredeti kérdésnél: hogyan próbálnak megtéveszteni "spinálisnak címkézett" székekkel téged?


A valódi SpinaliS és a kamu

Egy nagyon egyszerű ábrán fogjuk megmutatni, hogy az egyébként Oroszországból importált, a gyártó által semmilyen szempontból aktív ülést nyújtónak nem minősített, egyszerű mechanikás irodai széket hogyan próbálnak hazánkban spinálisnak beállítani, és miért nem az.Talán a legfontosabb, amit elsőnek ki kell emelni, hogy a spinalisnak nevezett, egyébként hagyományos irodaszéknek semmilyen aktív ülést biztosító mechanikája nincsen. Ilyen szempontból tehát azonnal láthatod a különbséget, sőt, ha beleülsz, rögtön megtapasztalod majd, hogy ez bizony csak egy sima forgószék.

Sajnos az aktív ülést biztosító mechanika hiányában a gerinc ugyanúgy hajlong a deréktáji gerincszakaszon, így a "névrokon" semmilyen preventív, egészségmegőrző funkcióval nem rendelkezik, szemben az igazi SpinaliS-al.

A második fontos különbség, hogy az aktív mechanika hiányában a kamu változat egyáltalán nem edzi a törzsizomzatot. Az eredeti SpinaliS rendszer egyik lényege éppen az, hogy nem kitámaszt és párnáz ülés közben, hanem hogy a gerincedet tartó izomcsoportokat visszaerősíti, ezzel jóval túlmutat pusztán az ülés egészségessé tételén. Ugyanerre a név-másolat egyáltalán nem képes.

A helyzet megmosolyogtató iróniája az, hogy a másolatoknak éppen a háttámláját képzi ki úgy az orosz gyártó, hogy az kis mértékben kövesse a mozgásodat. Tehát pont arra az alkatrészre fókuszál, aminek egyébként (a valóban aktív ülés során visszaerősített törzsizomzat miatt) az egyik legkisebb szerepe van az igazán egészséges ülésben. A háttámla legjobb esetben is csak kényelmi funkciót láthat el egy széken.

Ahogy azt lassan 30 éves tapasztalatunk is mutatja, az igazi SpinaliS-al szemben, amire egyedülálló, élettartam-garanciát adunk, az egyszerű irodaszékekre csupán az átlagos, pár éves garanciát kapod. Ez önmagában elég beszédes.


Keresd az eredetit

Az eredeti SpinaliS termékek, illetve az elnevezés is természetesen nemzetközi oltalom alatt áll. Ennek megfelelően a szlovén gyártó már megtette a szükséges jogi lépéseket, hogy téged ne téveszthessen meg senki semmilyen marketing-trükkel.

Mi is igyekszünk megtenni mindent azért, hogy valóban egészségesen ülhess. Bármikor kipróbálhatsz egy igazi SpinaliS-t akár bemutatótermünkben, akár saját irodádban vagy otthonodban, több napig is, teljesen ingyenesen.

Bátorítunk rá, hogy székvásárlás előtt tapasztald meg az igazi SpinaliS élményt!

Ezek is tetszeni fognak:8
ember próbálja éppen saját otthonában/irodájában SpinaliS székeinket.

Jelentkezz, hogy mielőbb kipróbálhasd te is, ingyenesen!
8 ember próbálja éppen saját otthonában/irodájában SpinaliS székeinket. Kipróbálod te is?