Szakmai cikkek

 

Így gondolkodunk az egészségről

Közeledik 2017 vége, karácsonyi egészség-kampányunkban pedig arra buzdítunk, hogy életmentő és hosszú távon is hasznos ajándékkal lepje meg szeretteit. Ennek kapcsán érdekelt minket a téma, mennyire mozgatja vásárlóinkat az egészség, milyen szerepet tölt be ez a fogalom az életükben?

Tovább olvasom...

 

[TÖRTÉNET] A feles SpinaliS

Avagy munkáltató és munkavállaló közös elégedettsége. - Legtöbbünk napja nagy részét a munkahelyén tölti, ott is ül napi 8-10 órát. Sokan szeretnék ezt SpinaliS székben tenni, de a munkáltató nem akarja kifizetni az egészséges munkavégzés feltételeit. Mit lehet tenni?

Tovább olvasom...

 

"Mi történik a testével, ha nem SpinaliS-ban ül?

Ha ezeket a sorokat olvassa, valószínűleg ön is találkozott már a tartós ülőmunkából fakadó valamilyen egészségügyi panasszal. Ezek nagyon változatos formákban jelentkezhetnek...

Tovább olvasom...

 

"Az a baj a SpinaliS-al,
hogy nem 5 évvel ezelőtt kezdtem használni..."

Időről időre olyan mondatokkal ajándékoznak meg minket SpinaliS vásárlóink, amik sokkal jobban kifejezik, mit szeretnénk mondani - pusztán azért, mert a legrelevánsabb helyről érkeznek: a SpinaliS székek boldog tulajdonosaitól.

Tovább olvasom...

 

[ESETTANULMÁNY] Miért nem adjuk oda a SpinaliS-t próba nélkül?

Nyomós oka van annak, hogy a SpinaliS-t nem szívesen adjuk oda "csak úgy". Amikor arról írunk, hogy az aktív ülés minőségében más, mint egy hagyományos széken való lassú haldoklás, akkor nem a levegőbe beszélünk, ennek viszont vannak következményei arra nézve is, hogyan szeretünk önnek SpinaliS-t adni.

Tovább olvasom...

Így írnak mások a gerincvédelemről (és a SpinaliS-ról)

Egy lelkes vásárlónk ajánlotta figyelmünkbe Varga Terézia és Milusné Pap Viola könyvét, a Gerincvédelem a mindennapokban című kiadványt, nem utolsó sorban azért, mert külön fejezetet szenteltek benne az egészéges ülésnek. Kíváncsiak voltunk rá, így most megmutatjuk!

Tovább olvasom...

Esettanulmány: a SpinaliS minősége a gyakorlatban

Sokat írtunk már a SpinaliS székek funkcióiról és azokról az egészségügyi problémákról, melyeket megelőz és megold. Most azonban megengedünk egy másféle témát, mely látszólag csak a székről, valójában azonban a vásárló pénztárcájáról és az európai minőségről szól.

Tovább olvasom...

A fiatalok gerince is veszélyben van

Jó hír azonban, hogy az ifjabbaknál még hatékonyabb lehet a prevenció és az egészséges ülésre való nevelés!

Tovább olvasom...

Miért jó az aktív ülés?

Oldalunkon számtalan cikkben foglalkoztunk már a SpinaliS ülés elméleti és gyakorlati oldalával. Jelen írásunkban arra szeretnénk rámutatni, hogy mi az az aktív ülés és hogyan fog Önnek segíteni abban, hogy egészségét megőrizhesse az ülőmunka közben is.

Tovább olvasom...

Mennyibe kerül Önnek a SpinaliS?

Nem mehetünk el a tény mellett, hogy sok vásárlónknak fájó pont a SpinaliS székek ára. Bár rengeteg érvünk van amellett, hogy megéri egészségére áldoznia, és valljuk azt is, hogy a SpinaliS nem drága (hiszen ami megéri az árát, az nem lehet drága), most ezeken kívül egy harmadik szempontból is szeretnénk megközelíteni a kérdést. Tartson velünk!

Tovább olvasom...

Az ülés rejtett kockázatai

Az ülőmunka számos olyan kockázati tényezőt rejt, melyet kevéssé szoktak hangsúlyozni. A mozgásszervi kérdéseket érintő problémák mellett ilyenek például az agyvérzés, a szívinfarktus, a szívnagyobbodás és a vesebetegségek is. A veszélyekre a Semmelweis Egyetem ETK Fizioterápiai Tanszékének oktatói és egy belgyógyász is figyelmeztet.

Tovább olvasom...

A gerinc evolúciója

Korábbi cikkünkben írtunk már arról, hogy az egészségtelen ülés hogyan kezdheti ki gerincünk egészségét. Most röviden szeretnénk bemutatni azt, mi a hátfájás legalapvetőbb, életünk minden területét érintő oka és forrása. Mit jelent az, hogy a gerinc evolúciója még nem fejeződött be? Mit tehetünk annak érdekében, hogy életünk mentes legyen a változásokkal járó gerincbántalmaktól?

Tovább olvasom...

A hátfájdalommal nincs egyedül

A hátfájással küzdő emberek többsége általában egy folyamat részeként tapasztalja meg az egyre erősödő háti fájdalmakat, így folyamatosan merülnek fel bennük a kérdések is ezzel kapcsolatban: Mennyire is fáj a hátam? Lehet, hogy a hátfájásom a korral jár, és "természetes" dolog? Mikortól vegyem komolyan a fájdalmakat? Hogyan lehet megelőzni a kezdődő hátfájásomat? Hogyan lehet enyhíteni a kialakult panaszaimon?

Tovább olvasom...

A porckorongsérv veszélyei

A porckorong a gerinccsigolyák között található porcos réteg, melynek szerepe a gerinc rugalmasságának biztosítása. A porckorongok segítenek, hogy gerincünk egy életen át hajlékony és mozgékony maradjon, azonban a tartós ülőmunka olyan terhelésnek teszi ki, melyre a természet nem készíthette fel.

Tovább olvasom...