Oszd meg másokkal is:


Évről évre duplázódik az egészséges ülést választók száma

Immár 3,5 éve küldetésünk, hogy mindenkihez eljuttassuk az egészséges ülőmunka feltételeit. Ennek az időszaknak a bíztató számairól beszélgettünk Nietschné Gadányi Máriával, aki cégével 1989 óta az irodai ergonómia szakértője.Kezdjük rögtön a legizgalmasabb kérdéssel: tényleg ilyen mértékben növekszik az egészséget választók száma?

Én anno piackutatást és statisztikát tanultam, a számok pedig sosem hazudnak: 2015 nyarán fogtunk bele a SpinaliS forgalmazásába, abban a félévben mi is csak ismerkedtünk a termékekkel, ennek ellenére már akkor eladtunk 50 széket. Ez a szám 2016-ban 100 darab volt, tavaly már 200, idén pedig teljesül az álmunk, és meglesz a 400 szék.

Mi volt ez az álom?

Szerettük volna, ha elérjük, hogy minden nap adhatunk valakinek egy igazán egészséges széket. Ez idén létrejött, hála a csapatunknak. Sőt, kicsit túl is szárnyaljuk majd.

Mit gondol, mi áll a növekedés mögött?

Két dolgot tapasztalunk a munkánk során: egyrészt az emberek megunták az ergonomikusnak felcímkézett, de valójában hagyományos és egészséges székeket, ezért amikor kipróbálnak egy SpinaliS-t, azonnal érzik, hogy ez nem egyszerűen egy szék, ez minőségében és filozófiájában is teljesen más. Másfelől a céges partnereinknél az utóbbi pár évben kiemelt szempont lett a jó munkaerő megtartása, amit többek között egészséges munkakörnyezetek kialakításával érnek el. Akik egyszer elkezdtek beruházni a SpinaliS székekbe, nem csak a személyi állomány fluktuációját tudták csökkenteni, de minimalizálták a "székes" költségeiket is. Manapság nagyon erős érv az egy interjú során, ha egy munkaadó SpinaliS széket tud garantálni a munkavégzéshez.Mit tart a számokon túl a legfontosabb eredménynek?

Mi sosem mennyiségben gondolkodunk. Tudtuk és tudjuk, hogy a SpinaliS nem a hagyományos és egészségtelen irodaszékek piacán versenyez, így az embereknek előbb azt kell megmutatni, hogy van választásuk, és szék helyett ülhetnek egészségesen is. Éppen ezért értékek és tudás mentén kezdtük felépíteni itthon a SpinaliS márkát. Nem használunk hagyományos marketingeszközöket, a székek teljesítménye és minősége önmagáért beszél. Ennek hála folyamatosan várólista van próbaszékeinkre.

Mi az a próbaszék és a várólista?

Nálunk alapelv, hogy nem adjuk el a SpinaliS székeket ingyenes próbalehetőség nélkül. Elvisszük bárkihez őket akár irodájába, akár otthonába, hogy nyugodtan, egy hétig is tesztelhesse. Ha nem tetszik, nem került semmibe a próba. Ez nekünk nagyon fontos, mert hiszünk a SpinaliS képességeiben.

Milyen hosszú a várólista? Hányan várnak székekre?

Átlagosan nagyjából húszan vannak a várólistán, de ez a szám folyamatosan változik, ahogy kollégáim szervezik a logisztikát. Azt szoktuk mondani, hogy ha betartják a megengedett sebességhatárokat, akkor is 1-3 héten belül mindenki sorra kerül. Mondanom sem kell, hogy nem csak az eladott darabszám növekszik, de a próbaszék-flottánk is triplázódott az elmúlt 3 évben. Van olyan időszak, amikor egyszerre akár 30 székünk is ki van helyezve próbára.

Nem nehéz ekkora "kitettséggel" dolgozni?

Mi ezt nem kezeljük kitettségként, hiszen bizalmi alapon közelítjük meg a témát: a próbaszékekért nem kérünk kauciót vagy bármi mást, csupán annyit, hogy a próba ideje alatt fogadják meg a használattal kapcsolatos tanácsainkat.

Említette a SpinaliS székek kiemelkedő minőségét. Ez hogyan jut el a vásárlókhoz?

Ezen mi is sokat gondolkodtunk, végül pedig tavaly úgy döntöttünk, hogy a hitünket egy ígéretbe foglaljuk: minden általunk értékesített SpinaliS modellre élettartam-garanciát vállalunk, ami azt jelenti, hogy amíg csak a vásárló használja és rajta ül, mi gondoskodunk a székéről.Nem túl nagy vállalás ez?

A SpinaliS székeket 1989 óta gyártják Szlovéniában, közeledik a százezredik eladott darab. Ez alatt az idő alatt egyetlen esetben volt meghibásodás, ezért a gyárnak gyakorlatilag nincsen garanciális részlege. Ez önmagáért beszél. Ahogy a vásárlóink bíznak bennünk, úgy mi is maradéktalanul megbízunk az anyacégben. Ez is a céges alapelveink közé tartozik.

Hogy látja a SpinaliS jövőjét az eddigiek tükrében?

Azt gondolom, hogy a tömegeket és generációkat érintő derék- és gerincfájdalmak már megpecsételték a hagyományos székek sorsát. Egyre többen keresik és találják meg az aktív ülést, egyre több felelős orvos és szakértő javasolja ezt. Hiszem, hogy jövőre is meg fog duplázódni egészségtudatos vásárlóink száma. Mi készen állunk rá, hogy mindenben a segítségükre legyünk, ami egy egészségesebb és fájdalommentes élethez szükséges.

Mária, köszönöm a beszélgetést!

Keress bennünket, ha szeretnéd kipróbálni személyesen is, akár egy hétig, ingyenesen a SpinaliS székeket!


Igényelj ingyenes próbaszéket irodádba, otthonodba!
Kérd most!

Igényelj próbaszéket online most, vagy keresd kollegáinkat a 06-1-272-0480-as telefonszámon (hétköznapokon 10 és 18 óra között).
   (*szükséges)
   (*szükséges)
   (*szükséges)
   (nem kötelező)
(*ide kérünk egy pipát, anélkül nem kapjuk meg)
    (adatvédelmi tájékoztató)
Jelenleg 24 egészségtudatos érdeklődő próbálja ki ingyenesen saját otthonában/irodájában SpinaliS székeinket. Te kértél már magadnak?

Ezek is tetszeni fognak:24
ember próbálja éppen saját otthonában/irodájában SpinaliS székeinket.

Jelentkezz, hogy mielőbb kipróbálhasd te is, ingyenesen!
24 ember próbálja éppen saját otthonában/irodájában SpinaliS székeinket. Kipróbálod te is?