Gyakran ismételt kérdések


Egészséges a SpinaliS egész nap használva?

Igen, ha megfelelően rászoktatjuk testünket. Az első pár hétben nem javasoljuk, hogy folyamatosan SpinaliS székben üljünk, mert gerincünknek, törzsizmunknak vissza kell szoknia az ülés közbeni aktív mozgásra.


Használhatom hagyományos székként a SpinaliS széket?

Igen (lásd lejjebb a passzív ülésre vonatkozó kérdést), de alapvetően óvatosabban kell bánni a SpinaliS székekkel, hiszen ülőlapjuk nem stabil. Üléskor mindig helyezzük középre, pontosan a rugó fölé testsúlyunkat. Ha már megszokta az aktív ülést, akár törökülésben is használhatja a széket.


Nehéz megtanulni jól használni a SpinaliS-t?

Nem, a folyamat maga szinte ösztönös: testünk megszokja a SpinaliS rendszer nyújtotta szabadságot és hamarosan már nem is fogunk tudni kényelmesen ülni a SpinaliS termékeken kívül semmiben. Hogy ezt bebizonyítsuk, vásárlás előtt kockázatmentesen kérhet akár 1 hétre is saját irodájába/otthonába is SpinaliS próbaszéket.


Mi az a passzív ülés funkció?

A passzív ülés során a SpinaliS székben hátradőlünk, hátunk rásimul a hátlapra, karjaink a karfákon vannak. Ebben az esetben is mozog az ülőlap, de csak jóval kisebb mértékben, hiszen testünk egyéb részeit kitámasztottuk.


Mi az az aktív ülés funkció?

Aktív ülés közben hátunk nem érinti teljes felületén (vagy egyáltalán nem érinti) a háttámlát, az ülőlap teljes mozgásszabadságot biztosít használója számára. Az egészséges üléspozíciót testünk izmai garantálják: gerincünket a mélyizomzat tartja megfelelő pozícióban. A hátnak, a deréknak és a gerincoszlopnak lehetősége van egészséges mértékben mozognia. Az aktív ülés leginkább az ülőlabdán való üléshez hasonlít, csak sokkal kényelmesebb annál.


Állítható a háttámla vagy a karfa?

A SpinaliS székeknél a háttámla és a karfa magassága is állítható, szinkronban. A háttámlát egy csavaros szerkezet segítségével emelhetjük és fixálhatjuk úgy, hogy ergonómiai kialakítása a lehető legjobban passzoljon hátunk vonalához és kényelmi igényeinkhez. Antropometriával foglalkozó szakemberek szerint ha az ember leengedi, ellazítja a vállát, az alkart pedig felemeli derékszögben, akkor a könyökcsúcs ott helyezkedik el, ahol a lumbális gerincszakaszt alá kell támasztani. Ezért mozog szinkronban a háttámla és a karfa.


Állítható az ülőlap magassága?

Igen, minden SpinaliS szék teljes magasságában állítható gázlift segítségével. A szokásos forgószékekhez képest extra magasságot is beállíthatunk, így lábunk már le sem ér a földre. Ez azért fontos, mert így a legmagasabb emberek is tudnak úgy ülni a SpinaliS székeken, mintha egy ülőlabdán ülnének. A speciális igények kiszolgálására bármelyik SpinaliS típus rendelhető extra alacsony és extra magas gázlifftel is.


Minden SpinaliS modell jó nekem?

Nem, ezért nagyon fontos, hogy kipróbáljuk a különböző SpinaliS székeket és kiválasszuk a számunkra leginkább megfelelőt. Bár minden SpinaliS szék rendelkezik a rendszer alapvető funkciójával, az aktív ülést lehetővé tevő kiképzéssel, felületi kialakításuk, magasságuk és anyagválasztásuk más. Nagyon fontos, hogy a számunkra legkényelmesebb ülőlappal, háttámlával és karfákkal rendelkező változatot válasszuk. Ahogyan az emberek is sokfélék, úgy a SpinaliS székekből is több változat készül. Ezeket kipróbálhatod a bemutatótermünkben, mielőtt próbaidőszakot kérsz vagy vásárolsz.


Kipróbálhatom a SpinaliS székeket?

Igen, a vásárlás előtt javasoljuk, hogy tegyél próbát a SpinaliS székekkel. Erről részletesebben a próbalehetőség menüpontban olvashatsz.


Tényleg élettartam-garancia jár a SpinaliS székekre?

Igen. Ez egyedülálló a magyar piacon, és egyedülálló a székek között is. Mi azonban őszintén hiszünk abban, hogy a SpinaliS lesz az utolsó szék, amit életedben meg kell vásárolnod. Ezért a szék teljes szerkezetére (a kárpitozás kivételével) élettartam-garanciát adunk.


További hasznos információk

A SpinaliS székek szövezetése könnyen tisztítható nedves vizes vagy tisztítószeres ronggyal. A székek 110 kg teherbírással rendelkeznek (a Pilot modell teherbírása 120 kg). Ügyelj rá, hogy a szék használata során minden görgő stabilan, vízszintes felületen legyen, és ne tedd az ujjaid a rugó közé. A szék csak ülésre alkalmas. Speciális körülmények között a mozgó részek adhatnak ki hangot, ezeket ilyenkor gépolajjal érdemes lehet kenni.20
ember próbálja éppen saját otthonában/irodájában SpinaliS székeinket.

Jelentkezz, hogy mielőbb kipróbálhasd te is, ingyenesen!
20 ember próbálja éppen saját otthonában/irodájában SpinaliS székeinket. Kipróbálod te is?