Szakmai cikkek

Tovább olvasok...

"Mióta ismerem a SpinaliS székeket, egyértelmű a válasz." - Zsiborács Dominika SpinaliS nagykövettel beszélgettünk

Az egészséges ülőmunka több mint eszközök összessége. E gondolat jegyében bővítjük folyamatosan az aktív üléssel kapcsolatos tudásbázisunkat és SpinaliS nagyköveteink listáját is. Örömmel jelentjük, hogy Zsiborács Dominika okleveles fizioterapeuta, gyógytornász is csatlakozott, őt kérdeztük a SpinaliS-al kapcsolatos tapasztalatairól.

Tovább olvasok...

A gerincsérv folytatása: a spondilózis

Ha ellátogatsz a Bodies kiállításra, felemás élményben lesz részed: egyrészt láthatsz egy, az ülőmunka hatására kialakuló testi elváltozást, mely még a gerincsérvnél is veszélyesebb, másrészt igen félrevezető információk szerepelnek az egészséges ülésről.

Tovább olvasok...

Szükségem van-e aktív ülésre?

Ha nem egyértelmű számodra, hogy érdemes-e aktív ülésre váltanod, ezeket a szempontokat megéri számba venni. Időt, energiát és pénzt is spórolhatnak neked amellett, hogy segítenek megóvni az egészségedet.

Tovább olvasok...

Ajándék okosóra egészségtudatos döntésedhez

Hiszünk benne, hogy akár magadat, akár szeretteidet leped meg karácsonyra, lehet olyan ajándékot is adni, ami hasznos és egészséges. Éppen ezért decemberben minden SpinaliS szék és/vagy emelhető asztal rendelésedhez Redmi Watch 2 Lite okosórát adunk ajándékba!

Tovább olvasok...

FINA 2022: a víz és a gerincegészség kapcsolata

Régóta ismert tény, hogy az úszás milyen jótékony hatásokat tud gyakorolni a mozgásszervrendszeri betegségek tüneteire. Most az éppen zajló FINA 2022 kapcsán írunk erről.

Tovább olvasok...

Ne várd meg a júniust...

... mert már csak 6 napig vásárolhatsz májusi árakon. Bár a SpinaliS székek teljes egészében európai (szlovén) gyártásban készülnek, a globális ellátási láncokat érintő számtalan zavar kihatással van rá. Részben emiatt, részben pedig az élet minden területén tapasztalható infláció miatt június elejétől a SpinaliS székek ára is jelentősen emelkedik majd.

Tovább olvasok...

Új évszak, új színek

Kértétek és megérkezett: 2022 tavaszán a három legnépszerűbb SpinaliS modellből, a Hackerből, az Apolloból és a Navigatorból új és friss színekkel készülünk, melyeket a klasszikus fekete vázzal is rendelhetsz!

Tovább olvasok...

A hátfájás új, váratlan oka bukkant fel

A COVID fertőzéssel járó változatos tünetegyüttes még mindig komoly fejtörést okoz a kutatóknak, hiszen kevéssé ismert a hatásmechanizmus, most azonban az omicron változat kapcsán egy új, sokakat érintő szimptóma került napvilágra, amivel mi is sokat foglalkozunk.

Tovább olvasok...

15.000 Ft ajándék minden SpinaliS székünk mellé

SpinaliS széket választani nem egyszerű bútorvásárlás, sokkal több annál: egészségtudatos döntés. Ehhez szeretnénk hozzájárulni partnerünkkel, a Personal Besttel egy közös ajándék formájában.

Tovább olvasok...

Mennyivel csökkenti az aktív ülés az agyvérzés kockázatát?

A mindennapjainkat érintő folyamatos ülőmunka számtalan egészségügyi kockázattal bír. Ezek közül csak az egyik a gerincbántalom, azonban egy 143.000 felnőtt adatain alapuló friss kutatás szerint nagyon komoly az agyvérzés kockázata is. Mutatjuk, miért.

Tovább olvasok...

Egy Hacker járt a Telexnél - és elmondták, milyen volt

A hazai székpiac jelentős szeletét felölelő tesztbe fogott nemrég a Telex szerkesztősége, nekünk pedig volt szerencsénk egy SpinaliS Hacker széket biztosítani nekik, hogy az aktív ülés ergonomikus rendszere is szerephez jusson. Lássuk, mire jutottak.

Tovább olvasok...

“Biológiai funkcióban tartja a gerincet” - Bojtos Csilla manuálterapeutával, SpinaliS nagykövettel beszélgettünk

Bojtos Csilla 1965 óta foglalkozik gyógytornával, 56 éve kutatja és gyógyítja szenvedélyesen az embereket. 27 évig segített a pácienseken az ORFI-ban, 2000 óta manuálterapeutaként tevékenykedik Budapesten. Páciensei között volt Bozsik Ivett, Presser Gábor, Gyurta Gergely és Gyurta Dániel is. Számos, a területen tevékenykedő orvost is képzett korábban. 10 éve maga is SpinaliS székben ül, most pedig hivatalosan is csatlakozott nagyköveteinkhez. Budapesti rendelőjében beszélgettünk vele.

Tovább olvasok...

Új SpinaliS nagykövetet üdvözlünk

Küldetésünk, hogy ne csak jobb székeket, de egészséges és energizáló élet- és munkamódot is biztosíthassunk neked. Ehhez folyamatosan keressük azokat az elkötelezett partnereket, akik szintén azt tűzték zászlójukra, hogy javítsanak az ülőmunkát végzők életminőségén.

Tovább olvasok...

Márciusban is számíthatsz ránk, bemutatótermünk vár téged

A korlátozások idején is igyekszünk segíteni neked, így bemutatótermünk március 8. és 22. között is nyitva van és vár téged, hogy otthoni munkavégzésedhez egészséges SpinaliS székeket próbálhass ki.

Tovább olvasok...

A SpinaliS gyár akár be is zárhatna, de...

... mégsem tudja befejezni az egészséges székek előállítását, ennek pedig mi vagyunk az oka. Pontosabban a mozgásszegény életmódunk, és az ezzel összefüggő számtalan egészségügyi probléma, amiknek jelentős része ma már a nyugati társadalmak népbetegségeit jelenti.

Tovább olvasok...

Február végéig még a tavalyi árakkal várunk

A SpinaliS kiemelt küldetése az egészséges munkaterek megteremtése mellett vásárlóink elégedettsége és a korrekt kommunikáció. Éppen ezért áremelésünket március 1.-re időzítettük, addig pedig tartjuk a tavalyi árakat.

Tovább olvasok...

Öt pontos biztonsági minősítés bemutatótermünkben

Bár a pandémiás időszak nehezebbé teszi a SpinaliS élmény személyes átadását, bemutatótermünk és szolgáltatásaink természetesen zavartalanul elérhetőek - fokozott biztonsággal.

Tovább olvasok...

Ajándékozz egészséget karácsonyra

Neked is gondot okoz kitalálni, mit tennél a fa alá? Egyedi ajándékot akarsz, de egyben olyat is, aminek biztosan örülnek majd? Itt egy ötlet.

Tovább olvasok...

Életünk epikus harc a gravitációval

Hogyan küzdenek a Föld lakói a mindent meghatározó tömegvonzás ellen és miképpen formálta az embert az evolúció éppen ilyenre? Mennyiben alkalmas testünk a jelenlegi életvitelünkhöz és mit tehetünk az egészségéért?

Tovább olvasok...

Ünnepi nyitvatartásunk 2020-ban

A karácsonyi időszakban is számíthatsz ránk! A SpinaliS ülés bemutatóterme az alábbiak szerint vár téged 2020 év végén és 2021 elején.

Tovább olvasok...

Az összes SpinaliS egy helyen kipróbálható

Megígértük és így is lett! Új bemutatótermünkben az összes SpinaliS modell, azaz mind a 11 típus, beleértve a Pilotot is, személyesen is tesztelhető.

Tovább olvasok...

Új bemutatóteremben vár az egészség!

A SpinaliS székek teljes kínálata és még rengeteg egészséges irodai megoldás vár rád új, Béke úti bemutatótermünkben! Címünk: 1131 Budapest, Béke út 105.

Tovább olvasok...

Biztonságos, érintésmentes kiszállítás

A SpinaliS csapata eddig is az egészségedért dolgozott, és ezekben a hetekben másképp is tehetünk érte, mint eddig. Online rendelt csomagjaid mostantól biztonságosan, érintésmentesen jutnak el hozzád, így minimalizálva a fertőzésveszélyt.

Tovább olvasok...

Így éld túl a bezártságot

Tetszik vagy sem, a koronavírus most hosszú hetekre magányos bezártságra fogja kényszeríteni többségünket. Ez az önként vállalt karantén az egyetlen mód arra, hogy az elkerülhetetlen járvány terheit kibírja az ellátórendszer. De mit tehetsz, hogy ne őrülj bele otthonod börtönébe? Hasznos tippek!

Tovább olvasok...

Zavartalan működés és segítség a home officeban

A rendkívüli egészségügyi helyzet teljesen megváltoztatja, ahogy a munkáról gondolkodunk és ahogy csináljuk. Az átállásban továbbra is számíthatsz ránk!

Tovább olvasok...

A boldog dolgozók produktívabbak

Rengeteg pénzt ölsz abba, hogy a dolgozóid a maximumot nyújtsák? Vagyonokat szórsz el csapatépítőkre meg irodai csocsóra, de egyiket sem érzed tartós megoldásnak? Tény, hogy a boldog dolgozók jobban és többet dolgoznak, de hogyan lehet őket tartósan boldoggá tenni?

Tovább olvasok...

2020 színe a kék - Spinalisban is

Bár sokan a zöldet várták, mivel mostanában igen nagy a környezetvédelem szerepe a közgondolkodásban, a Pantone mégis a Classic Blue mellett döntött, amikor kiválasztotta az év színét. A SpinaliS székek pedig úgy olvadnak bele e gondolatba, mint patak a folyóba, amikor találkoznak.

Tovább olvasok...

Ünnepi nyitvatartásunk 2019-ben

A SpinaliS ülés bemutatóterme az alábbiak szerint vár téged 2019 év végén és 2020 elején.

Tovább olvasok...

Ezért nem vesz a céged SpinaliS széket

Miért nem vesz sok cég SpinaliS széket? Vagy inkább az a helyes kérdés, hogy miért nem tudnak egészséges SpinaliS széket venni? Mi az oka a beszerzések elakadásának? Lerántjuk a leplet pár fontos tényről.

Tovább olvasok...

SpinaliS ülés az OfficeXPO 2019-en

A WELL iroda jelszavát tűzte zászlajára az első alkalommal megrendezett Office XPO, mely a hazai irodai megoldások, tágabb értelemben pedig a hatékony munkakörnyezetek börzéje és szemet gyönyörködtető bemutatója lett. Mi ehhez a gondolathoz járultunk hozzá tettekkel, és három napra bárki számára elérhetővé tettük az igazán egészséges ülés élményét.

Tovább olvasok...

Minden, amit tudni akartál a hátfájásról

Miért alakul ki? Életmód kérdése? Mennyire kell komolyan venned? Mik a rövid- és hosszútávú következmények? Mennyire veszélyes? Érinti a gyerekeket is? És végül a legfontosabb: mik a fájdalom és az okok kezelésének lehetőségei? Elmondunk neked mindent, amit csak a hátfájásról érdekes lehet.

Tovább olvasok...

Évtizedeket öregít rajtad pillanatok alatt ez az applikáció, de van valami ennél is megdöbbentőbb ezeken a képeken...

Mi köze a SpinaliS gerincgyógyász székeknek a FaceApp nevű alkalmazás aktuális őrületéhez? Erre egy véletlen világított rá. Nagyon tanulságos dolgokat fed fel ez az app.

Tovább olvasok...

WHO: második halálok a világon az ülőmunka

Ezt a WHO, az Egészségügyi Világszervezet mondja, akik évről évre vizsgálják a Föld népességének általános állapotát. Ha mi nem is, ők biztosan belegondolnak, hogy a kialvatlanság, a stressz, és a hosszútávú inaktív testhelyzet a szó szoros értelmében gyilkos tényezők az egészségünkre nézve. A mi szakterületünk az egészséges ülés, ezért erről szeretnénk most beszélni neked.

Tovább olvasok...

A kiszáradó porckorongok tragédiája

Sok cikket olvashattál már nálunk a porckorongokról, illetve azok elváltozásairól, például a porckorongsérvről is. Most a hátfájás és e kérdés egy egészen más összefüggését mutatjuk meg.

Tovább olvasok...

Mesterséges intelligencia a porckopás diagnosztizálására

Nemrég egy bécsi startup jelentette be, hogy számítógépes módszerük automatikusan felismeri a porckopás jeleit a röntgenfelvételeken. Mit jelent mindez valójában, és miért van rá szükség?

Tovább olvasok...

Hogyan menti meg a derekadat a SpinaliS?

Egy percben bemutatjuk neked, mi a SpinaliS ülés lényege, hogyan mentesít téged a mindennapos derékfájástól és miképpen nyújt több évtizedes gerincvédelmi koncepciót, egész életedre.

Tovább olvasok...

Szutter Bettina gerinctréner megosztotta velünk SpinaliS élményeit

Szutter Bettina személyi edző, preventív gerinctréner, bodyArt, pilates és fitness instruktor, ezek mellett pedig boldog SpinaliS tulajdonos. Elmesélte nekünk, mik a tapasztalatai az aktív üléssel.

Tovább olvasok...

A Richter Gedeon tapasztalatai a SpinaliS székekkel

A Richter Gedeon Nyrt. azon - egyre sokasodó - pozitív példák közé tartozik hazánkban, ahol nem csak beszélnek, de tesznek is a dolgozók egészségéért. Több SpinaliS modellt is teszteltek, és 40 kollégájuk tapasztalatait gyűjthettük most össze.

Tovább olvasok...

Mit csinálj Valentin-napon?

Például szeresd az egészséget! Ha egyedül vagy, akkor a sajátodat, ha párod van, akkor az övét! Megérdemli. A Valentin nap hazánkban eredetileg Szent Bálint napja volt. Talán nem véletlen, hogy a szerelmeseknek és a lelki betegeknek is ő a védőszentje. Nálunk nem alakult ki jelentős kultusza, az angolszász világban azonban már a 20. század elejétől tartották, és ez a szokás (a Valentin-nap) terjedt el az 1990-es évektől Magyarországon is. Ilyenkor azok is gondolnak szerelmükre, akik az év többi napján ezt nem teszik (és mint tudjuk, ilyen ember természetesen nincsen).

Tovább olvasok...

Új év, új SpinaliS színek!

(Sz)ép testben (sz)ép lélek - vagyis ne csak egészséges, de mutatós is legyen a SpinaliS-od! Prémium kárpitválasztékunk új árnyalatokkal bővül, hogy a te irodádban vagy dolgozószobádban is tökéletesen mutasson házi gerincgyógyász széked.

Tovább olvasok...

SpinaliS csapatunk friss harcosa: Farkas Ferenc

Hivatásunk, az egészséges ülőmunka és egészséges munkahelyek megteremtése mögött valódi arcok, valódi emberek vannak, akiknek saját motivációi segítenek tovább haladni az úton, amit választottunk. Csapatunk most új taggal bővült, ebből az alkalomból beszélgettünk Farkas Ferenccel.

Tovább olvasok...

Évről évre duplázódik az egészséges ülést választók száma

Immár 3,5 éve küldetésünk, hogy mindenkihez eljuttassuk az egészséges ülőmunka feltételeit. Ennek az időszaknak a bíztató számairól beszélgettünk Nietschné Gadányi Máriával, aki cégével 1989 óta az irodai ergonómia szakértője.

Tovább olvasok...

Mitől gerincbarát egy szék?

Manapság melyik székre nem mondják azt, hogy ergonomikus? De vajon melyik az valójában? Vagy ami még fontosabb: mitől lesz egy szék tényleg egészséges (annyira, hogy ajánlja az Országos Gerincgyógyászati Központ is), és mi az, ami csak marketing? A kérdésre a válasz egészen meglepő lesz...

Tovább olvasok...

Vigyázat: másolni próbálják a SpinaliS-t (de neked nem kell bedőlnöd)

Ahogy a valódi SpinaliS székek egyre több irodában teszik egészségessé az ülőmunkát, úgy volt várható, hogy magát a "spinális" kifejezést felhasználják majd más, csupán passzív ülést biztosító székekkel kapcsolatban is. Pár percben azonban megmutatjuk neked, hogyan akarnak átejteni.

Tovább olvasok...

Az ülőmunka démona rád is lecsap

Gondolkodtál már azon, milyen egészségügyi kockázatai vannak a hagyományos székben való egésznapos ülésnek? Érdekes kutatási adatokat és statisztikákat zanzásítottunk, hogy neked már ne kelljen szenvedned a fájó következményektől.

Tovább olvasok...

SpinaliS menni' Kanada

1999-ben, a SpinaliS indulásakor talán még Tomaž Ham és Janko Popovič szlovén orvosprofesszor, ortopéd szakorvos sem gondolta volna, hogy közel 20 évvel később már Kanadában is a székeiken ülnek majd az egészségtudatos irodisták. Pedig most ez a helyzet: SpinaliS menni' Kanada.

Tovább olvasok...

Melyik SpinaliS szék kell nekem?

Vannak közös dolgok a SpinaliS rendszerű székekben, mint például a gerincvédő mechanika és az élettartam-garancia, és vannak különbségek is. Ez utóbbiak fogják eldönteni, melyik lesz a te kedvenc SpinaliS széked.

Tovább olvasok...

Használható-e porckorongsérv műtét után a SpinaliS?

Rögtön cikkünk elején fontos leszögezni, hogy a SpinaliS székek minden jótékony hatása ellenére a címben megfogalmazott kérdésre csak a szakorvos adhat teljes körű és megnyugtató választ. Emellett azonban szeretnénk megosztani azokat a tapasztalatokat, amiket a műtéten átesett vásárlóinktól szereztünk. Tovább olvasom...

Tovább olvasok...

Így gondolkodunk az egészségről

Közeledik 2017 vége, karácsonyi egészség-kampányunkban pedig arra buzdítunk, hogy életmentő és hosszú távon is hasznos ajándékkal lepd meg szeretteidet. Ennek kapcsán érdekelt minket a téma, mennyire mozgatja vásárlóinkat az egészség, milyen szerepet tölt be ez a fogalom az életükben?

Tovább olvasok...

[TÖRTÉNET] A feles SpinaliS

Avagy munkáltató és munkavállaló közös elégedettsége. Legtöbbünk napja nagy részét a munkahelyén tölti, ott is ül napi 8-10 órát. Sokan szeretnék ezt SpinaliS székben tenni, de a munkáltató nem akarja kifizetni az egészséges munkavégzés feltételeit. Mit lehet tenni?

Tovább olvasok...

Mi történik a testeddel, ha nem SpinaliS-ban ülsz?

Ha ezeket a sorokat olvasod, valószínűleg te is találkozott már a tartós ülőmunkából fakadó valamilyen egészségügyi panasszal. Ezek nagyon változatos formákban jelentkezhetnek...

Tovább olvasok...

"Az a baj a SpinaliS-al, hogy nem 5 évvel ezelőtt kezdtem használni..."

Időről időre olyan mondatokkal ajándékoznak meg minket SpinaliS vásárlóink, amik sokkal jobban kifejezik, mit szeretnénk mondani - pusztán azért, mert a legrelevánsabb helyről érkeznek: a SpinaliS székek boldog tulajdonosaitól.

Tovább olvasok...

[ESETTANULMÁNY] Miért nem adjuk oda a SpinaliS-t próba nélkül?

Nyomós oka van annak, hogy a SpinaliS-t nem szívesen adjuk oda "csak úgy". Amikor arról írunk, hogy az aktív ülés minőségében más, mint egy hagyományos széken való lassú haldoklás, akkor nem a levegőbe beszélünk, ennek viszont vannak következményei arra nézve is, hogyan szeretünk neked SpinaliS-t adni.

Tovább olvasok...

Így írnak mások a gerincvédelemről (és a SpinaliS-ról)

Egy lelkes vásárlónk ajánlotta figyelmünkbe Varga Terézia és Milusné Pap Viola könyvét, a Gerincvédelem a mindennapokban című kiadványt, nem utolsó sorban azért, mert külön fejezetet szenteltek benne az egészéges ülésnek. Kíváncsiak voltunk rá, így most megmutatjuk!

Tovább olvasok...

Esettanulmány: a SpinaliS minősége a gyakorlatban

Sokat írtunk már a SpinaliS székek funkcióiról és azokról az egészségügyi problémákról, melyeket megelőz és megold. Most azonban megengedünk egy másféle témát, mely látszólag csak a székről, valójában azonban a vásárló pénztárcájáról és az európai minőségről szól.

Tovább olvasok...

A fiatalok gerince is veszélyben van

Jó hír azonban, hogy az ifjabbaknál még hatékonyabb lehet a prevenció és az egészséges ülésre való nevelés! Számtalan cikkünkben foglalkoztunk a ténnyel, hogy a felnőtt lakosság java vagy már szenved valamilyen mozgásszervi megbetegedéstől, vagy később fog szembesülni ilyennel, ennek oka pedig az egész társadalmunkat sújtó tartós ülőmunkában keresendő.

Tovább olvasok...

Miért jó az aktív ülés?

Oldalunkon számtalan cikkben foglalkoztunk már a SpinaliS ülés elméleti és gyakorlati oldalával. Jelen írásunkban arra szeretnénk rámutatni, hogy mi az az aktív ülés és hogyan fog neked segíteni abban, hogy egészséged megőrizhesd az ülőmunka közben is.

Tovább olvasok...

Mennyibe kerül neked a SpinaliS?

Nem mehetünk el a tény mellett, hogy sok vásárlónknak fájó pont a SpinaliS székek ára. Bár rengeteg érvünk van amellett, hogy megéri egészségére áldoznia, és valljuk azt is, hogy a SpinaliS nem drága (hiszen ami megéri az árát, az nem lehet drága), most ezeken kívül egy harmadik szempontból is szeretnénk megközelíteni a kérdést. Tarts velünk!

Tovább olvasok...

Az ülés rejtett kockázatai

Az ülőmunka számos olyan kockázati tényezőt rejt, melyet kevéssé szoktak hangsúlyozni. A mozgásszervi kérdéseket érintő problémák mellett ilyenek például az agyvérzés, a szívinfarktus, a szívnagyobbodás és a vesebetegségek is. A veszélyekre a Semmelweis Egyetem ETK Fizioterápiai Tanszékének oktatói és egy belgyógyász is figyelmeztet.

Tovább olvasok...

A gerinc evolúciója

Korábbi cikkünkben írtunk már arról, hogy az egészségtelen ülés hogyan kezdheti ki gerincünk egészségét. Most röviden szeretnénk bemutatni azt, mi a hátfájás legalapvetőbb, életünk minden területét érintő oka és forrása. Mit jelent az, hogy a gerinc evolúciója még nem fejeződött be? Mit tehetünk annak érdekében, hogy életünk mentes legyen a változásokkal járó gerincbántalmaktól?

Tovább olvasok...

A hátfájdalommal nem vagy egyedül

A hátfájással küzdő emberek többsége általában egy folyamat részeként tapasztalja meg az egyre erősödő háti fájdalmakat, így folyamatosan merülnek fel bennük a kérdések is ezzel kapcsolatban: Mennyire is fáj a hátam? Lehet, hogy a hátfájásom a korral jár, és "természetes" dolog? Mikortól vegyem komolyan a fájdalmakat? hogyan lehet megelőzni a kezdődő hátfájásomat? Hogyan lehet enyhíteni a kialakult panaszaimon?

Tovább olvasok...

A porckorongsérv veszélyei

A porckorong a gerinccsigolyák között található porcos réteg, melynek szerepe a gerinc rugalmasságának biztosítása. A porckorongok segítenek, hogy gerincünk egy életen át hajlékony és mozgékony maradjon, azonban a tartós ülőmunka olyan terhelésnek teszi ki, melyre a természet nem készíthette fel.15
ember próbálja éppen saját otthonában/irodájában SpinaliS székeinket.

Jelentkezz, hogy mielőbb kipróbálhasd te is, ingyenesen!
15 ember próbálja éppen saját otthonában/irodájában SpinaliS székeinket. Kipróbálod te is?