A SpinaliS élmény


Ülni muszáj, de nem mindegy, hogyan!

Ha te is azok közé az emberek közé tartozol, akik munkájukat ülve végzik, akkor életednek legnagyobb részét székben töltöd. A széknél talán már csak az ágyban töltünk több időt, bár manapság ez sem biztos. Mivel ülőmunkát végzel, biztosan egészen közeli és napi tapasztalatod van arról, hogyan lehet manapság ülni. Mi szeretnénk megmutatni, hogy az ülés lehet teljesen más, mind minőségében, mind egészségmegőrző faktorában. Tarts velünk!

Ha csak két perced van, ide kattintva töltsd le két oldalas tájékoztatónkat az aktív ülésről és a SpinaliS rendszerről, pdf formátumban...Hogyan ül a többség?

Amikor az ülés folyamatáról beszélünk, többségünk arra gondol, hogy kényelembe helyezzük magunkat egy székben, és annak darabjai (főleg az ülőlap és a hátlap) megtartják testünket. A gond az, hogy ez a nézet annyira mélyen gyökerezik legtöbbünk fejében, hogy nehéz rámutatni alapvető hiányosságaira.


A hagyományos székek azért problémásak, mert:


A hagyományos ülés öt fokozatú problémafaktora


Mit tehetünk az egészséges ülésért?

A hagyományos megközelítés szerint akkor teszünk a legjobban, ha minél kevesebbet ülünk. Ez a gyakorlatban persze nehezen megvalósítható, így az óránként elvégzett átmozgató gyakorlatokat is előszeretettel javasolják, viszont legyünk őszintén: legtöbben még ezt sem tesszük meg. Megnyugtathatjuk lelkiismeretünket azzal, hogy ergonomikusnak nevezett széket vásárolunk, ám valójában ezek sem nyújtanak sokkal nagyobb ergonómia-faktort, mint bármelyik másik hagyományos forgószék. Bár több beállítási lehetőséggel rendelkeznek, ezekkel is csak azt tudjuk elérni, hogy még jobb megtámasztást adunk testünknek. Ez pedig, mint ahogy fentebb láthattuk, végeredményben nem szolgálja egészségünket. Mi hát a megoldás?


A SpinaliS-al úgy ülsz, hogy nem is ülsz

A SpinaliS székek felépítéseA SpinaliS székek alapötlete az, hogy ülés közben olyan mozgásban tartsa a testet, mellyel utánozni lehet a mozgás legtöbb elemét. A SpinaliS székek azonban ennél többet is adnak: nem csak lehetőséget biztosíanak a testnek arra, hogy saját magát tartsa egészséges pozícióban, de egyenesen kényszerítik erre! Olvasd el, hogyan!


A SpinaliS gondoskodik róla, hogy jól ülj

Amikor helyet foglalunk egy SpinaliS székben (és fontos, hogy ezt ténylegesen megtegyük és kipróbáljuk a széket), elsőre az fog nekünk feltűnni, hogy az ülőlap nem stabil. Bármennyire is fura, bizonytalan érzetet ad ez a megoldás, ösztönösen rá fogunk érezni arra, hogyan egyensúlyozzuk ki magunkat, és a csoda máris megtörtént! Testünk saját maga hozza egészséges, egyenes pozícióba a gerincet és a medence-övet. Ha tudsz biciklizni vagy próbáltál már segway-ezni, neked sem fog problémát okozni, hogy ráérezz a dologra.


A SpinaliS úgy gondoskodik, hogy közben kényelmes

Sokakban felmerülhet a félelem, hogy ez a módja az ülésnek nem feltétlenül kényelmes. Mennyivel egyszerűbb "elfeküdni" egy hagyományos vezetői fotelben, és hagyni, hogy testünk szinte "elfolyjon" benne... A gond csupán az, hogy a hagyományos ülés hosszú távon tönkreteszi testünket. Ezen a ponton kell ismét hangsúlyoznunk, hogy a SpinaliS széket ki kell próbálni, hogy megérthessük igazi lényegét, és megtapasztalhassuk, hogy SpinaliS-ban ülni semmivel sem kényelmetlenebb, mint egy hagyományos székben.


A SpinaliS csendes forradalmár

Sokszor szokták említeni ügyfeleink, hogy a SpinaliS élmény nagyon hasonlít az ülőlabdás üléshez. Csakhogy az ülőlabda sokaknak nem elég kényelmes, balesetveszélyes, sok munkahelyen tiltott, és nem is arra találták ki, hogy 8 órát dolgozzunk rajta. A SpinaliS megalkotói éppen ezért nem akarták ilyen módon kiforgatni az ülés világát a négy sarkából. Úgy újították meg az ülőmunkát, hogy maga a SpinaliS szék követi a forgószékek jól bevált megoldásait is: a görgők és a csillagtalp lehetővé teszik a szék egyszerű mozgatását és a vele való mozgást, a kényelmes hátlapok segítségével pedig ugyanúgy hátradőlhetünk munka közben, akárcsak egy hagyományos forgószékben. Ugyanígy fontos megemlíteni, hogy a karfa is alapfelszereltsége a SpinaliS modelleknek, hiszen nem elég a derekat, a gerincet megfelelő pozícióban tartani. A váll-öv megtámasztására éppen annyira szükség van, hogy a váll- és nyakfájdalmakat megelőzhessük.


Tartós megoldás az egészség megőrzésére

A SpinaliS székek nem lehetnének ennyire sikeresek, ha nem igen magas minőségben gyártanák őket. Ezeken a székeken minimális a műanyag felhasználása: legtöbb elemük fémből készül, prémium kárpitválasztékkal, alapfelszereltségben az acél lábcsillaggal és a parkettagörgőkkel. Ennek megfelelően minden SpinaliS modellre élettartam-garanciát vállalunk. Amikor SpinaliS széket választasz, hosszú távú megoldásba fektetsz egészséged megőrzése érdekében. A SpinaliS pedig nem fog cserben hagyni.


A SpinaliS élmény mögött sikertörténeteket találsz


Az első történet

Tomaž Ham 1999-ben hátfájdalmakkal kereste fel orvosait, akik több megoldás mellett az ülőlabdát javasolták neki állapota javítására. Tomaž azonban úgy döntött, olyan széket alkot, mely képes a forgószékek kényelmét egyesíteni az ülőlabda egészségével. Janko Popovic orvosprofesszorral, ortopéd specialistával együtt belevágtak a SpinaliS rendszer kidolgozásába. Akkor talán még ők sem gondoltak rá, hogy mekkora utat fog megtenni a következő években a SpinaliS rendszer...


A második történet

A SpinaliS kitalálása után hosszú évek kemény munkájára volt szükség ahhoz, hogy 2010-re, a SpinaliS 10. születésnapjára a cég már elismert, több európai országba is szállító vállalat lehessen. A családias légkört és az eredeti célokat végig sikerült megőrizni, így minden legyártott SpinaliS szék a mai napig tartalmaz egy darabkát abból az ülést megváltó gondolatból, amit 1999-ben Tomaž Ham megálmodott. 2014-től már Magyarországon is megvásárolhatóak a SpinaliS termékei a kijelölt szakpartnereknél.


A te sikertörténeted

A SpinaliS szék sosem lehet teljes annak használója nélkül: ketten együtt alkotnak tökéletes, hatékony csapatot a munkavégzésben. Ha szeretnél részese lenni a sikereknek, amiket az egészség megőrzésében vívott harcban érhetünk el, tegyél egy próbát a SpinaliS székekkel!17
ember próbálja éppen saját otthonában/irodájában SpinaliS székeinket.

Jelentkezz, hogy mielőbb kipróbálhasd te is, ingyenesen!
17 ember próbálja éppen saját otthonában/irodájában SpinaliS székeinket. Kipróbálod te is?